מבשלים לחג: מתכונים יצירתיים לראש השנה 2020

סלט כאוס, סלמון טאקו וחזה עוף במרינדה. 7 מתכונים שפותחים את הראש והלב של מנות פתיחה, ראשונות ועיקריות לכבוד ראש השנה לסעודה משפחתית צבעונית ומלאת טעמים. שנה טובה וחג שמח

ראש השנה מתקרב ואיתו ההכנות לסעודות החג. במיוחד השנה בצל הקורונה וההגבלות - נחגוג כולנו יחד עם המשפחה הקרובה בבית הבטוח וזו ההזדמנות לשדרג את שולחן החג וגם להרשים את מי שצריך.. אחרי הרימון והתפוח בדבש מגיע הדבר האמיתי עם מנות חגיגיות, תבשילים מדליקים ואווירה של התחדשות.

לכבוד השנה החדשה והחגים שבפתח קבלו מתכונים יצירתיים במיוחד לארוחות החג. מנות פתיחה צבעוניות, דגים פותחי תיאבון ומגוון מנות עיקריות. לחיי שנה טובה, יצירתית ומלאת טעמים וניחוחות. חג שמח

אוכל יהודי במשלוחים: המלצות חג עד הבית

מבשלים לחג: קצביות עם משלוחי בשר טרי

סלט כאוס עם ויניגרט הדרים של מסעדת צ'ארלי צ'ק פוינט. צילום: באדיבות המקום

סלט כאוס עשיר וירוק / מסעדת צ'ארלי צ'ק פוינט יהוד

מצרכים
1 כרוב לבן
1 כרוב אדום
1 כרובית
3 יח' גזר
3 יח' בצל ירוק / 2 חב' נבטים סינים

לויניגרט שומשום
2 שיני שום כתושות
1 כף גדושה ג'ינג'ר קצוץ
1/2 כוס סוכר דקלים/סוכר חום
1/2 כוס רוטב סויה (אפשר  ללא גלוטן )
2 כפות חומץ בן יין לבן
1/2 כוס שמן שומשום טהור
100 גר' תערובת אגוזים
פיסטוק חלבי
אגוזי לוז
בוטנים
קשיו
פקאן סיני טחונים דק

אופן ההכנה

  1. חותכים את הכרובית לרצועות דקות וארוכות
  2. קולפים גזר וחותכים לגפרורים ארוכים
  3. חותכים את הבצל הירוק לרצועות אלכסוניות ארוכות
  4. מניחים ביחד בתוך כלי את כל חומרי הויניגרט למעט השמן שומשום
  5. מערבבים את כל החומרים בעזרת בלנדר סטיק ידני ותוך כדי מזלפים בעדינות את שמן השומשום
  6. קולים את האגוזים למעט הפקאן הסיני על 160 מעלות ל15 דק', מקררים , מוסיפים את הפקאן הסיני וכותשים

מרכיבים את הסלט - בקערה גדולה מוסיפים את הנבטים ומערבבים את הסלט עם הוינגרט ולסיום מוסיפים את תערובת האגוזים ומגישים. בתיאבון

רביולי 4 גבינות של מסעדת פומודורו. צילום: באדיבות המקום

רביולי 4 גבינות  / מסעדת פומודורו חיפה

מרכיבים
רביולי
גבינת פטה
3/4 כוס שמנת מתוקה
75 גרם גבינה בולגרית
50 גרם גבינת מוצרלה
50 גרם גבינת פרמז'ן
עשבי תיבול

אופן ההכנה
1. מרתיחים רביולי כ- 7 דקות
2. מערבבים במחבת נפרדת שמנת מתוקה, מוצרלה, בולגרית ופרמז'ן. מרתיחים ושופכים את הרביולי לתוך המחבת
3. ממשיכים לחמם בערך 3-4 דקות. מוסיפים עשבי תיבול אגוז מוסקט מלח ופלפל שחור 

סלמון טאקו של מסעדת אויאמה. צילום: באדיבות המקום

סלמון טאקו  / מסעדת אויאמה פתח תקווה

מצרכים
250 גרם פילה סלומון
70 גרם מיסו לבן
100 גרם אורז יסמין
70 גרם מיונז
200 גרם עלי תרד
מלח פלפל ושום
שמן סויה

אופן ההכנה
1. מערבבים בכלי את המיונז עם המיסו לבן.
2. שמים את פילה הסלמון על נייר אפיה ויוצקים עליו מחצית מהרוטב של המיונז והמיסו.
3. סוגרים את הנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 250 מעלות למשך 15 דקות
4. שוטפים את עלי התרד ומייבשים אותם
5. לאחר מכן מטגנים כ-2 דקות עם כף שמן סויה במחבת מלח, פלפל ושום כתוש
6 .מכינים את האורז יסמין בהתאם להוראות
7. מרכיבים את המנה - מניחים את האורז סושי במרכז הצלחת בצורה מלבנית, מוציאים את התרד מהמחבת ומניחים על האורז. מעליו מניחים את נתח פילה הסלמון ויוצקים בעדינות את המחצית השנייה של הרוטב .

 

 

ריגטוני בטטה של מסעדת ספגטים. צילום: באדיבות המקום

ריגטוני בטטה דולצ'ה / מסעדת ספגטים פתח תקווה

מצרכים
קוביות בטטה אפויות (מבטטה אחת)
2 שיני שום קצוץ
צרור אורגנו טרי
צרור בזיליקום טרי
1 כף סוכר
1 כף חמאה (20 גרם)
1 חבילה פסטה ריגטוני / מאצי ריגטוני (חצי ריגטוני)
1 כוס מרק (100 cc) ירקות או עוף טרי (משמש כציר)
100 גרם שמנת מתוקה (כחצי כוס)

 אופן ההכנה:

  1. מרתיחים סיר גדול עם מים ומעט מלח, ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  2.  חותכים את הבטטה לקוביות, מתבלים בשמן זית מעט מלח ואופיים את הבטטה במשך כ-25 דקות עד לריכוכה.
  3. בעזרת מחבת גדולה מחממים את החמאה בתוספת השום הקצוץ ועלי האורגנו. כאשר השום מתחיל להיצרב מוספים את הבטטה ומאדים קלות (במשך כ-2 דקות).
  4. מוסיפים את הסוכר ומאדים קלות שוב (במשך כ-2 דקות). היזהרו לא לשרוף את הרוטב.
  5. בעזרת הציר מנקים משקעים מהמחבת ויוצרים את הבסיס לרוטב. לאחר צמצום קל של הציר מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים במשך כדקה נוספת.
    6. מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים קלות (ניתן ומומלץ להוסיף קובית חמאה במשקל 20 גרם ו\או פרמזן לטובת הסמכת הרטבים והעשרת הרוטב).
    7. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי, ומפזרים תוך ערבוב את עלי הבזיליקום.

ספגטים, הסיבים 18, פתח תקווה. 0539370976

מרק אסיאתי חמוץ חריף / מסעדת טאיפיי חיפה

מצרכים
1 ליטר מרק צח (ציר מרק עוף)
כפית זנגביל קצוץ
100 גרם פרגית קצוץ
1/2 פלפל אדום
2 בצלים ירוקים
שקית פטריות שמפיניון טריות 
כוס נבטים
2 כפות סויה
כף אחד של סויה כהה
חצי כוס חומץ 
כף סוכר  
1/4 כפית פלפל לבן
1/2 כפית מלח לפי הטעם 
4-2 כפות קורנפלור מדולל במעט מים
2 ביצים טרופות

אופן ההכנה

1. מרתיחים את המרק
2. חותכים את הפטריות והפלפלים לרצועות דקות ואת הבצל הירוק לחתיכות
3. מוסיפים למרק הרותח את הפרגית, הירקות החתוכים והנבטים.
4. מוסיפים את רוטב הסויה, החומץ ושאר התבלינים. כשהמרק רותח מוסיפים את הקורנפלור המדולל תוך כדי ערבוב עם הכף שלא יתבצרו גושים של קורנפלור.
5. מביאים לרתיחה ומוסיפים בקילוח דק את הביצים הטרופות, תוך כדי ערבוב עם כף במעגל. מתיחים שוב ומגישים חם. בתיאבון.

טאיפיי, יפה נוף 108, חיפה. 0539431033

 חזה עוף במרינדה של מסעדת פירה. צילום: באדיבות המקום

חזה עוף במרינדה תפוזים / מסעדת פירה חיפה

מצרכים
1 ק"ג חזה עוף טרי פרוס
2 תפוזים טריים סוחט
5 גבעולים של בצל ירוק
רוטב סויה
2 צ'ילי אדום טרי
רוטב צ'ילי מתוק
מלח
פלפל
50 מ"ג חומץ בלסמי

אופן ההכנה
1. מנקים את החזה עוף וחותכים לנתחים דקים
2. מערבבים את כל המרכיבים (חוץ מבצל ירוק) לתוך קערה גדולה
3. משרים את הבשר במירנדה במשך 24 שעות
4. ניתן לצלות על מחבת עדיף על גריל פחמים. צולים דקה וחצי בערך על כל צד (לא לצלות יתר על המידה שלא יתייבש)
5.  מגישים עם פירה תפו"א וקוצצים על החזה עוף בצל ירוק

מסעדת יאן יאן בחיפה. צילום: באדיבות המקום

מנת עוף/טופו קלאסית / מסעדת יאן יאן חיפה  

מצרכים
200 גרם עוף/ טופו חתוך לקוביות של 2 ס''מ, מושרים במעט מלח, מונסודיום, סוכר, ביצה וקורנפלור
150 גרם קמח טמפורה
כפית מלח1/2
כף שמן 1  
כוס מים1 
שמן לטיגון עמוק
רוטב חמוץ מתוק
כוס בצל יבש1/2
כוס קוביות פלפל ירוק1/2
 

אופן ההכנה
1. טובלים את קוביות העוף/ טופו בבצק ומטגנים בשמן עמוק עד שמצהיב
2. מסננים את הכדורים מהשמן. מטגנים כחצי דקה את הירקות בשמן עמוק ומסננים
3. מערבבים את הכול יחד עם הכדורים והרוטב מיד. 

יאן יאן, דרך יפו 26, חיפה. 0538092880

כל המשלוחים מכל המסעדות