דגים דגים: איך מכינים סושי ניגירי בבית?

המדריך לבחירת דג נכון, טרי ובעל מרקם מדויק. וגם, כל הטיפים להכנת סושי ניגירי מרענן לבד לבד

לא חייבים להשתמש בדג להכנת סושי, אפשר להשתמש גם בקלמרי, שרימפס, צלופח, ובכל דגי הים, וכמובן שתמיד אפשר לעשות סושי צמחוני (רחמנא..). בחרנו להתמקד בענייני דגים כרגע והדבר הראשון שצריכים להבהיר זה שברוב המקרים, משתמשים בדג נא בשביל הסושי, לכן חשוב מאוד לוודא את הטריות של הדג.

סושינראה מושלם. חייב להיות גם טרי. סושי ניגירי. צילום: שאטרסטוק

אפשר לשאול את המוכר ממתי הדג, והתשובה הנפוצה ביותר שתשמעו היא "מהיום!", בדרך כלל התשובה הזאת אינה לגמרי נכונה. אתם באמת תקנו את הדג "היום" אבל לאמיתו של דבר נתנו לאותו דג בראש מספר ימים לפני כן, לכן חשוב לשים לב למספר אבחנות לגבי טריות הדג, לאחר מכן יש לעבד את הדג, ואז לחתוך אותו בצורה הנכונה. ככה עושים את זה נכון:

טרי במשלוח: משלוחי דגים ופירות ים

דגים, גבינות ואיטלקיות: משלוחי קיץ שווים

נראה טוב, מרגיש טוב ומריח טוב

ישנם כמה פרמטרים שיעזרו לכם לדעת אם יש לכם ביד דג טרי, או דג לא טרי (כפי שמכונה בספרות המקצועית "דג בררה"):

טקסטורה: צבעו של הדג צריך להיות "זברה סטייל" עם פסים של ורוד לבן. אם הצבע חלק לחלוטין כמו בסלמון מעושן זה דג רע. כלומר לא טרי בעליל.


מרקם: הדג צריך להיות רך. אם נתח הדג פיתח לעצמו שכבת מגן "קריספית", סימן שהוא עמד יותר מדי זמן ללא דורשים בחנות. תעברו לנתח הבא במקרר.

הסושיה, שד' רוטשילד 45, תל אביב. 0537103983

סושיתריחו לפני. סושי ניגירי. צילום: שאטרסטוק

ריח: טוב, תשפטו בעצמכם. דג מסריח זה דג מסריח. וכמו שנאמר 'הדג מסריח מהראש'.


קרום: קרום בדג זה סימן לצרות, במיוחד בטונה. אם נפגשתם בחנות הדגים בקרום להתרחק מיד ולהזעיק מבוגר.


טעם: את זה לא תוכלו לדעת בחנות. אומנם את זה תבדקו רק אחרי שכבר קניתם, אבל זה יכול לחסוך ממכם כאב בטן רציני. אז אם לטונה יש טעם מריר, במיוחד בקצוות, לפח וחסל. תמיד תוכלו לפצות את עצמכם במשלוח דגים טרי.

איך מכינים סושי ניגירי בקלי קלות?
סושי ניגירי הינה מנה פשוטה מאוד להכנה, דורשת הרבה פחות זמן הכנה מאשר גלגול של רול סושי וטעימה לא פחות. הגדלים של המנה ניתנים לשינוי על פי הטעם (יותר\פחות אורז, יותר\פחות דג) ואפילו אפשר להכין מנה צמחונית. כל שעליכם לעשות הוא להניח פרוסה של אבוקדו או מלפפון במקום הדג.

תוכלו גם להזמין סושי: משלוחי סושי בכל הארץ

חוגגים בבית: מגשי מסיבה של סושי במשלוחים

 
ככה תכינו סושי ניגירי עם דג:

מצרכים: אורז, דג או ירקות 

חותכים: פורסים את הניגירי לפרוסות בגדלים הבאים – אורך: 5 ס"מ. רוחב: 3 ס"מ. עובי: 0.5 ס"מ.

מרכיבים: מעצבים את האורז. כעת תצטרכו להיות יצירתיים ולהפעיל את הראש. סושי ניגירי, אם לא צוין קודם, הוא בעצם נתח של דג, מונח על אצבע של אורז מוחמץ. כעת, גשיש לנו רצועה של דג, נותר להכין אצבע של אורז. קחו כמות של אורז ככף גדושה ועצבו את האורז לצורת אצבע. בהצלחה ובתיאבון.

תודה לאתר sushi4me

כל המשלוחים מכל המסעדות