מבשלים בכיף: מתכון סינטה לכבוד החגים

השנה עובדים קצת פחות קשה - לכבוד ראש השנה והחגים שבפתח קבלו את קוביות התבלינים של 'דורות' לתבשילי חג מלאי טעם וטריות במינימום מאמץ. וגם, מתכון לסינטה עם יין אדום ברוטב פסטו

איזה כיף לבשל. הכול טבעי ואותנטי, עטוף בתחושה של בית ובהמון השקעה וסיפוק אישי. רק לפעמים קל קצת לאבד את זה. במיוחד בזמנים עמוסים כמו ערבי חג או לפני אירוע משפחתי גדול כשצריך לזכור יותר מידי פרטים קטנים והסיכון לבלבול גובר. מאוד מאוד לא נעים לגלות שעה לפני ארוחת החג שהדגים עם טעם חזק של נענע במקום הכוסברה שנשארה עמוק בתוך המרק.

שפע של צבעים באריזה קפואה אחת. צילום: שאטרסטוק

חברת "דורות" מציעה פתרון קל ונעים לעבודה: קוביות קפואות של שום, ג'ינג'ר ועוד המון עשבי תיבול, רק להוציא מהמקפיא ולהשתמש במתכון. בתהליך ההכנה להקפאה, השום, הג'ינג'ר ועשבי התיבול, אינם עוברים בישול או חליטה ולא מתווספים להם חומרי שימור, טעם או ריח ולכן הם שומרים במידה גבוהה על ערכם התזונתי. מגשיות התבלינים נשמרות בהקפאה למשך שנתיים.

לא חייבים לעבוד קשה
לא משנה אם קיץ או חורף, תמיד יהיה לכם במרחק נגיעה במקפיא את כל התבלינים ועשבי התיבול שאתם צריכים. פטרוזיליה, שמיר או כורכום כתוש? זה לא הזמן לקצוץ. אתם תתמקדו בעיקר ובתבשילי החג ובשלב הנכון פשוט תשלבו את התיבול הנדרש. טרי, קצוץ וספונטני. צירפנו לכם מתכון שתראו כמה זה פשוט והופך את החיים להרבה יותר קלים ויעילים. חג שמח

מבשלים לחג: מתכונים יצירתיים לראש השנה

בשר טרי עד הבית: קצביות מומלצות במשלוחים

 בשר משובח לכבוד החג. צילום: שאטרסטוק

סינטה ברוטב יין אדום, בתוספת פירה תמרים ורוטב פסטו

מצרכים (4 מנות):
1 ק"ג נתח סינטה

פירה התמרים:

500 ג' תמרים לחים

2 כוסות מים

1/2 כפית כמון

1/2 כפית כורכום

 

אופן ההכנה:

טוחנים את כל המרכיבים היטב בבלנדר.

 

רוטב פסטו:

7 קוביות פטרוזיליה דורות

7 קוביות בזיליקום דורות

2 קוביות שום דורות

זר נענע

2 כוסות שמן קנולה

1/2 כפית מלח

 

אופן ההכנה:

טוחנים את כל המרכיבים היטב בבלנדר.

 

לרוטב היין האדום:

2 כוסות יין אדום איכותי

7 בצלי שאלוט חתוכים גס

7 קוביות שום דורות

3-4 ענפי טימין

1 כף פלפל אנגלי

4 ל' ציר בקר

300 ג' קוביות מחמאה

מלח פלפל

 

אופן ההכנה:

את הבצלים והשום משחימים בסיר עם מעט שמן, לאחר מכן מוסיפים את היין ומניחים לו להצטמצם עד ל-1/5 מכמותו המקורית.

לאחר צמצום היין מוסיפים את ציר הבקר, הטימין והפלפל האנגלי ומצמצמים שוב עד חצי מהכמות. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מורידים את הסיר מהאש ובעזרת מטרפה מוסיפים לרוטב את קוביות המחמאה הקרות.

 
אופן הרכבת המנה:

את נתח הסינטה יש לצרוב מכל צדדיו ולהכניסו לתנור בחום של 220 מעלות למשך 8-12 דק' עד למידת העשייה הרצויה. מקשטים את הצלחת בפסטו ובפירה התמרים, מניחים את נתח הסינטה על הצלחת ומוזגים מעט רוטב. בתיאבון

 

כל המשלוחים מכל המסעדות