מתחממים עם סנגריה - מתכון מנצח לחורף הקרוב

איך אתם אוהבים את הסנגריה שלכם? אנחנו מעדיפים אותה חמה, חורפית ומשכרת. מצאנו לכם 3 מתכונים לסנגריה ואת המנות שילוו אותה במשלוח עד הבית

הגשם מטפטף מחוץ לחלון, הטמפרטורות צנחו וכל מה שמתחשק לנו זה לפתוח סדרה בנטפליקס ולהכין משקה חורפי ומחמם, רצוי פירות ואולי טיפה אלכוהולי. מזל שיש סנגרייה חמה, יין לוהט ופירותי, שאפשר לשתות בסוף היום לצד נשנוש כיפי מול הבינג׳ הפייבוריטי. יש לנו 3 מתכונים לסנגרייה שיאפשרו לכם להוריד מעליכם את היום, ואם במקרה את מעדיפים להחליף לפיג׳מה ולפרוש למוד מנוחה רציני, אז מצאנו לכם נשנושים מפנקים שיתאימו בול לצד הסנגריה.

צילום: שאטרסטוק

מתכון לסנגריה

סנגריה היא פונץ׳ קוקטייל יין המוגש חם או קר, מוצאו מספרד או פורטוגל ומוכר במיוחד למי שביקרו בברצלונה. הסנגרייה היא בעצם שילוב נהדר של יין אדום ומיץ תפוזים טרי, אבל אנחנו פה כדי להעניק לכם את הידע להכנת סנגריה מנצחת שתחמם את הלב והבטן עם כל התוספות הכי מפתיעות שישדרגו יין סנגריה.

סנגריה חמה

מרכיבים

  • בקבוק היין האדום האהוב עליכם – רצוי יבש ורצוי ספרדי
  • 2 כוסות מיץ תפוזים, מומלץ סחוט טרי
  • קליפה מחצי תפוז
  • פלחי תפוז קצוצים לקוביות
  • תפוח עץ חתוך לקוביות
  • 2 מקלות קינמון
  • רבע כוס סוכר חום
  • תוספות אפשריות: כפית ציפורן טחונה, קורט אגוז מוסקט, לימון חתוך לפלחים דקים, חמוציות טריות.

אופן הכנה:

  • מחממים את כל החומרים בסיר גדול על אש נמוכה עד בינונית
  • מערבבים מידי פעם כדי שהסוכר ימס – לא להביא לרתיחה
  • כאשר הנוזל מתחמם, לא רותח, מסירים מהאש.
  • מניחים למשקה להתקרר בתוך הסיר
  • מוזגים לכוסות או מעבירים לקנקן

 

ליד הסנגרייה החמה והמתוקה כדאי שיהיה משהו בצקי ומלוח, שלא רק יספוג את האלכוהול אלא ינחם בפני עצמו.

מה יותר מנחם וחורפי מתבשיל הודי, או כיסוני סמוסה פריכים במילוי תפוחי אדמה וירקות? במא פאו יש את זה ואת זה, לצד מנות קארי שיפתחו לכם את הסינוסים שאולי נסתמו בצינון האחרון.

להזמנת משלוח ממא פאו, נחלת בנימין 59, תל אביב. 053-9431203

סנגרייה לבנה

מרכיבים

  • בקבוק יין לבן טוב
  • רבע כוס סוכר
  • קליפת תפוז
  • מיץ מתפוז אחד
  • מיץ מחצי לימון
  • רבע כוס ברנדי או ליקר תפוזרים
  • 3 אגסי אנג׳ו אדומים חתוכים לקוביות
  • חופן עלי נענע
  • 2 כוסות סודה או ג׳ינג׳ר אייל
  • קוביות קרח להגשה

אופן הכנה:

  • מוזגים את כל החומרים לקנקן
  • מערבבים ומוודאים שהסוכר נמס
  • אם לא מגישים מיד, אפשר לצנן במקרר.
  • לפני ההגשה מוזגים לקנקן גם את הסודה או את הג׳ינג׳ר אייל
  • מגישים לתוך כוסות עם קוביות קרח.

אם הלכתם דווקא על הגרסה הקרה, כנראה שמתאימה לכם מנה מתוחכמת ולא כבדה במיוחד ליד, אולי מגש גבינות ואגוזים של דלישר גבינות? מלבד מעדנייה נהדרת שמספקת כבינות לפי משקל, דגים, נקניקים, שמנים, ממרחים ושאר מצרכים לארוחה אירופאית משובחת, במקום מגישים גם אלכוהול, בפרט בקבוקי יין שיכולים להוות בסיס לסנגרייה שלכם.

להזמנת משלוח מדלישר גבינות, דיזינגוף 140, תל אביב.

לכל משלוחי האלכוהול עד הבית >>

סנגריה קרה

צילום: שאטרסטוק

  • בקבוק יין אדום שאתם אוהבים
  • כוס מיץ תפוזים, רצוי סחוט טרי
  • 2 מקלות קינמון
  • 2 תפוחי עץ חתוכים לקוביות
  • גרידת קליפה מלימון
  • 3 כפות סוכר או דבש
  • תוספות אפשריות: קורט ציפורן טחון, שני כוכבי אניס

אופן הכנה:

  • מוזגים לקנקן את המרכיבים ומערבבים
  • מניחים בצד לפחות לשעה - מומלץ במקרר או בתוך כלי עם קרח
  • ניתן להגיש עם פלחי תפוז

אם הסנגרייה החמה לא הספיקה לכם ואתם מחפשים תירוץ נוסף להתחמם, למה שלא תלכו על מרק חורפי, מהביל וחמים, במיוחד בגרסה היפנית עם כל הטוב המרפא שיש לראמן להציע? מסעדת טורי מציעה מנות יפניות ואסיתאיות מכל קצוות הקשת, החל מסושי ועד נודלס תיאלנדי, אבל את הראמן הקלאסיק שלהם לא כדאי לפספס. מרק עשיר עם נתחי פרגית, ביצה רכה, אטריות, פטריות, באקצ׳וי, מציר עוף מיסו וירקות.

להזמנת משלוח מטורי TORii, אופנהיימר 13, תל אביב. 053-9387329