כנאפה במשלוח: חכו קצת עם הדיאטה

מהכנאפה התורכית שכבשה את אשקלון לכנאפה החיפאית של חבורת הכנופיה, אלו המקומות שישמחו לשלוח אליכם מנות כנאפה ייחודיות ויוצאות דופן באיכותן

לפני כשנתיים, כשטרנד הכנאפה רק החל לפשוט במחוזותינו, היו רבים שניבאו לו חיים קצרים מאוד. היום לעומת זאת, נראה שלמרות הספקות הראשוניים, לא זו בלבד שהטרנד לא נעלם או נחלש, אלא שכמעט מדי חודש בא לעולם עסק חדש בתחום. וברוך השם, יש מספיק עבודה לכולם...

יש שתולים את ההצלחה המטאורית של הכנאפה בכך שבתקופה האחרונה כולנו זקוקים לתוספת רצינית של מתיקות. אחרים טוענים שזה בכלל מוזר שלא חשבו על זה קודם: כנאפה איכותית שמגיעה עם שליח עד הבית, כשהיא חמה ואפילו לוהטת, עם מגוון תוספות מדליקות.

הכנאפה של קפה יפוהכנאפה של קפה יפו, יפה כמו ציור, טעימה "אלוהים ישמור". צילום: אורנה גבעון

בין כך ובין כך, הכנאפה זוכה כיום למעמד מכובד מאי פעם – לא עוד קינוח זול שנאכל בחופזה אחרי החומוס שחיסלנו בעיר העתיקה, אלא מנה עדכנית ומושקעת, שלגמרי שווה לעמוד בשבילה בתור או להמתין לה בבית במשך שעה ארוכה עם רעב שרק הולך ומתגבר מרגע לרגע. אם גם אתם נמנים עם חסידי הקינוח העתיק, נשמח להכיר לכם מספר מקומות שמציעים כנאפה חלומית, שתגרום לכם להתמכר כבר מהביס הראשון.   

הכנאפה בנתניה - נתניה

נתי קסטיאל מנתניה, נדבק בחיידק הכנאפה עוד בהיותו ילד קטן, שכן אימו נהגה להכין למשפחה כנאפה באופן די קבוע. המתכון הסודי של הכנאפה שהכינה, עבר במשפחה מדור לדור והגיע לישראל עם סבתו של קסטיאל, שעלתה ארצה ממרוקו. בבגרותו, קסטיאל שימר את המסורת המשפחתית ונהג להכין לחבריו כנאפה לעיתים קרובות. בעקבות המחמאות והתגובות החיוביות שקיבל, החליט להפוך את התחביב למקצוע וזהו למעשה על רגל אחת הסיפור מאחורי "הכנאפה בנתניה", שבאה לעולם לפני פחות מחודש.

הכנאפה של משפחת קסטיאל מורכבת מתערובת עשירה של ריקוטה איכותית וגבינת ג'בן צאן ממחלבת עברי שבמושב עזריה, כשבנוסף לכנאפה הקלאסית, מציע קסטיאל מבחר מרשים של מנות כנאפה משודרגות. בין היתר מדובר בכנאפה מסקרפונה (40 שקלים), כנאפה נוטלה עם שברי מקופלת (30 שקלים) וכנאפה אוראו (30 שקל). מעבר לכל הטעים טעים הזה, מציע קסטיאל גם גלידה מצוינת (40 שקלים), מלבי משובח (15 שקלים) ובקלאווה ביתית נפלאה (40 שקלים ל-10 יח').

הכנפה בנתניההכנאפה בנתניה. צילום: אודיה מנשה

הכנאפה בנתניה. 053-9349931

טופ טאטלי כנאפה - אשקלון

הרומן של וסים יגמור עם עולם הכנאפה, החל בפעם הראשונה שטס לטיול בתורכיה וטעם כנאפה תורכית אמיתית. במהלך הטיול הגורלי ההוא, הספיק גם להתאהב מעל הראש בתורכיה עצמה והחל לפקוד אותה בתדירות הולכת וגדלה. בתורכיה הוא גם למד את רזי הכנת הכנאפה התורכית ובסופו של דבר אפילו רכש שם דירה, שבה הוא מתגורר כל אימת שהוא מגיע לבקר.  

לפני כחצי שנה הוא הקים את בית הקפה התורכי שלו באשקלון, שבו הוא מגיש את כנאפה תורכית משגעת, שמומלץ תמיד ללוות בקפה תורכי לוהט. לקראת הפתיחה של בית הקפה, ייבא וסים כלים אותנטיים מתורכיה ורכש מלאי מרשים של נרגילות. כל אלה נאלצו להמתין בסבלנות ליום שבו משבר הקורונה יחלוף ובזמן הזה, התמקד יגמור במשלוחים.

טופ טאטלי כנאפהצילום: ואסים יגמור

בנוסף לכנאפה קלאסית (25 שקלים) או כנאפה עם תוספת של פרוסת גלידת שמנת תורכית בטעם וניל (תוספת של 5 שקלים), מציע יגמור גם כנאפה וניל עוגיות (25 שקלים), כנאפה ייחודית שבה את גבינת העיזים מחליף שוקולד בלונדי (25 שקלים) וכנאפה שוקולד חלב בלגי (30 שקלים). כמו כן תמצאו בתפריט של טופ טאטלי כנאפה, מנות מומלצות נוספות כמו בקלאווה תורכית (20 שקלים) וקטאייף גבינה (10 שקלים ליח').   

טופ טאטלי כנאפה, אבא אחימאיר 6, אשקלון. 053-6113449

קפה יפו – תל אביב

קפה יפו היא מסעדה משפחתית שבאה לעולם לפני כעשור על ידי אורנה וניר גבעון, כשבמטבח תמצאו את ביתה של אורנה מנישואיה הראשונים, רוני ריבלין. ריבלין אחראית בין השאר לכנאפה המעולה של קפה יפו, שאתם פשוט חייבים להכיר. האמת היא שהכנאפה נמצאת בתפריט של קפה יפו כבר לא מעט שנים. אך בחודשים האחרונים הביקוש נמצא בשיאו וההתעניינות רבה מתמיד.

במשך רוב שנות הפעילות של קפה יפו, יכולתם למצוא על הקיר תעודת כשרות אך אין סיכוי שהייתם יכולים להזמין את המטעמים של רוני עד הבית במשלוח. לפני מספר חודשים, בעקבות משבר הקורונה, המסעדה שינתה לחלוטין את פניה: לתפריט החלבי נוספו מנות בשריות והמנות היפיפיות אמרו שלום לצלחות והחלו להיארז בקופסאות חד-פעמיות.

כשקברניטי המקום הבינו שעליהם לעבור לעבודה במתכונת של משלוחים, הם החלו לבדוק אילו מנות יכולות להגיע במצב הטוב ביותר לבית הלקוח. כשבחנו את הקינוחים המושקעים של המקום, גילו שמכל המבחר המסנוור, ישנם בדיוק שניים שכאילו נולדו למשלוחים: מנת הבראוניז (22 שקלים) ומנת הכנאפה (28 שקלים).

וכמה טוב שכך היה. כי הכנאפה של ריבלין היא כנאפה יפואית-ישראלית עם טוויסט מדליק: את מי הזהר או מי הוורדים, בחרה ריבלין להמיר ברוטב תפוזים מסוכרים המיוצר במקום, כשכל כנאפה מגיעה עם עיטור מריר-מתקתק של פרוסות תפוזים מסוכרים. הגבינה שמשמשת להכנת הכנאפה אגב, היא המוצרלה המצוינת של מחלבות גד ועל הכנאפה מפוזרים שברי שקדים או פיסטוקים, בהתאם לבחירת הלקוח.  

בנוסף לכנאפה מיוחדת במינה, מציעים בקפה יפו מגוון מנות שוות לא פחות כמו עראייס יפואי (44 שקלים), כנפיים ברוטב בוטנים (44 שקלים ל-12 יח'), מג'דרה אסלית עם בצל מטוגן (14 שקלים) ופיצה מרוקאית (רוטב מטבוחה פיקנטי, בשר בקר טחון, צ'ילי, כוסברה וגבינת מוצרלה/טחינה – 64 שקלים).

קפה יפו, עולי ציון 11, תל אביב. 053-4878255

ג'ט לק – רחבי הארץ

אם איכשהו הצלחתם לפספס את הקינוחים המושחתים של ג'ט לק, נעדכן אתכם בכך שהרשת התחילה את דרכה בשנת 2015 באשקלון. בימיה הראשונים ג'ט לק פעלה כגלידריה קטנה עם קינוחים גדולים אך כיום היא מונה כבר שמונה סניפים וכולנו תקווה שזוהי רק ההתחלה. הגלידריה שהתניעה את ההיסטריה, נפתחה על ידי מורג ועידו כנפי, שעד לפני שנים ספורות התפרנסו מפרסום דיגיטלי.

אין ספק שהניסיון שלהם בעולם השיווק והפרסום, הועיל רבות להצלחה של ג'ט לק. התצלומים של הקינוחים המרהיבים שותפו אינספור פעמים והביקוש רק הלך וגבר מחודש לחודש. הסניף האשדודי נפתח תוך שנה בלבד מהיום שבו נפתחה גלידריית האם והשאר כבר שייך להיסטוריה המתוקה של הרשת המצליחה.

הסיבה בגינה בחרנו לספר לכם על רשת ג'ט לק, היא מנה אחרונה שעונה לשם "כנאפקייק" (65 שקלים): כנאפה חמה וטעימה ביותר, המגיעה על פנקייק אוורירי. בין הכנאפה לפנקייק תמצאו זילופים של רוטב פיסטוק עשיר, כשמעל כל זה מפוזרים שברי פיסטוק בנדיבות. המנה מגיעה עם תוספת של כדור גלידה וקצפת, כשבין השאר ניתן לבחור גלידה בטעמי קרם ברולה, לואקר, בראוניז, הרשיז ועוד.  

צילום: בן טייב

ג'ט לק, הגדוד העברי 5, אשדוד. 053-8096097

הכנופיה – רחבי הארץ

עדות ניצחת לעוצמתו של טרנד הכנאפה, ניתן למצוא בסיפורה של הכנופיה, שהחלה את דרכה בדירה חיפאית קטנה לפני כשנתיים. סיפורה של הכנופיה הוא סיפורם של פול גובין ושרית ברזילי, שני צעירים בני 20 וקצת, ששמו להם למטרה להכין את הכנאפה המושלמת. על המתכון המקורי עמל גובין במשך ארבע שנים תמימות, במהלכן חבריו הקרובים היו שפני הניסיון שלו.

ברזילי, קונדיטורית בהשכלתה, סייעה לו לשכלל את המתכון המקורי ובסופו של דבר היה לשניים ברור כי עלו על משהו מיוחד במינו, שאין שום אפשרות שישמרו לעצמם בלבד. כל זה הוביל להקמה של שירות משלוחים חדש, המתמקד בכנאפה איכותית ושמו בישראל: הכנופיה. השמועות על שירות משלוחי הכנאפה של השניים עברו מפה לאוזן וההצלחה לא איחרה לבוא. תוך זמן קצר חברי הכנופיה היו מוצפים בהזמנות והחלו לגייס עוד ועוד חברים לטובת הפרויקט. תוך שנה וקצת מהיום שבו העסק החדש נולד, נפתחו סניפים של הכנופיה ביקנעם, בקריות ואפילו בתל אביב.

הכנאפה של הכנופיה עשויה משתי שכבות של אטריות קדאיף זהובות, החובקות שכבה מדויקת של גבינת מוצרלה איכותית מתוצרת מחלבות תבור. באופן כללי נראה שהכנופיה משתמשת אך ורק במוצרים מובחרים ואיכותיים. כך למשל, בכנאפה הטבעונית נעשה שימוש בגבינה המושלמת של משומשו ואפילו החמאה שנעשה בה שימוש בכנאפה הרגילה, היא חמאה צרפתית שלרוב משמשת בעיקר קונדיטוריות. בנוסף לכנאפה, הכנופיה מציעה גם גלידת פיסטוק נהדרת, שחברי הכנופיה מכינים כמובן בעצמם. שאפו! 

הכנופיה, סעדיה גאון 10, חיפה. 053-9345785

הכנופיה, הדשנים 4, חיפה. 053-9419305

הכנופיה כנאפההכנאפה של הכנופיה. טעימה רצח!. צילום: פול גובין