תרבחו ותסעדו: מתכון למופלטה מרוקאית

מגולגלת עם חמאה ודבש, יש כאלו שמעדיפים שוקולד או אפילו סילאן. קבלו מתכון מנצח למופלטה מרוקאית אותנטית (וקלה להכנה) באדיבות מסעדת אווה סאפי המרוקאית בנווה צדק

המימונה הפכה כבר מזמן למסורת ישראלית ובינינו, קשה לוותר על בצק חם ושמנוני טבול בכל טוב, שמסמל השנה יותר מכל, את היציאה מבידוד - לחירות.

אז אם אתם לא מכירים איזה חבר או חברה מהעדה ואין איזו שכנה מרוקאית בסביבה, המתכון מחכה לכם בסוף הכתבה, בינינו, זה ממש פשוט להכין והרבה יותר פשוט - להזמין. תרבחו ותסעדו

מופלטה של אווה סאפי (צילום: באדיבות המקום)

 

מצרכים (כ- 30 יחידות)

1 קילו קמח

2 כפות שמרים

כף סוכר

חצי כף מלח

700 מ"ל מים

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הקמח, שמרים, סוכר ומלח כמה דקות
  2. מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק מעט דליל.
  3. נותנים לבצק "לנוח" כשעה.
  4. מעגלים את הבצק לכדורים שווים בגודלם של כ-50 גרם.
  5. פותחים את הבצק עם מעט שמן (לא זית) בגודל של המחבת.
  6. מטגנים קלות מכל צד, מוציאים על נייר סופג ובתיאבון.

 

אווה סאפי - EWA SAFI - השחר 8, נווה צדק, תל אביב, 053-6112129