ארכיון כתבות
- אוכל מוכן לחג ראש השנה - קלאס באפס מאמץ - הכל באתר משלוחים
- סושי לנשים בהריון – מציאות או דמיון? וכל הטוב הזה גם במשלוחים
- משלוחי אוכל יהודי - מהמטבח של אמא לשולחן שלך
- משלוחים באילת בשבת – הגורמה שיש לעיר הדרומית להציע
- משלוחי אוכל ליולדת – זה כיף, מפנק וחוסך כאב ראש
- עוף בגריל: משלוחים מצטיינים של רסט משלוחים
- משלוח מגש פירות מהשדה עד פתח הבית – כל המשלוחים
- משלוחים מומלצים בתל אביב
- משלוחי אוכל בשבת בדרום
- מאכלים ישראלים - הרשימה הכי כחול לבן
מתכונים לפסח
בפסח תאכלו בשר! מגוון מתכונים לבשרים עם סילאן: צלי בקר, כרעיים עוף, שיפודי חזה ועוד... חג שמח!
מאת: יחצ, 27-03-2008
צלי בקר "החיאני"
מוגש עם רוטב פטריות על מצע של מלווח ממולא
המרכיבים (ל-10 סועדים):
1.5 ק"ג בשר בקר צלוי (צלי בקר מס' 5)
5 עלי מלווח חצויים
120 גר' תמרים יבשים מגולענים וחתוכים לפסים דקים
רוטב
½ ליטר רוטב צלי (להכין מאבקת רוטב צלי)
130 גר' סילאן "חצר כנרת"
150 גר' פטריות טריות חצויות
אופן ההכנה:
- מניחים במרכז עלה המלוואח החצוי את התמרים ומקפלים לצורת מעטפה
- מטגנים במחבת עם מעט שמן
- פורסים את הצלי ומניחים פרוסה על המלוואח
- על הצלי הפרוס יוצקים את הרוטב.
כרעיים עוף "חצר כנרת"
כרעיים ממולאים מוגשים על רוטב תמרים
(המרכיבים ל- 10 סועדים)
חומרים למילוי
100 גר' משמש יבש
100 גר' תמרים יבשים
100 גר' אגוזים שבורים
50 גר' סילאן "חצר כנרת"
200 גר' חזה עוף טחון דק או מעובד במעבד מזון
לתיבול: מלח ופלפל לבן
רוטב
½ ליטר רוטב חום (להכין מאבקת רוטב צלי)
100 גר' פלפל ירוק ואדום
100 גר' סילאן "חצר כנרת"- 3 כפות גדושות
תיבול: צ'ילי
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב את חומרי המילוי
- ממלאים את הכרעיים עם המילוי בשק זילוף
- צולים את השוקיים בתנור עם מעט שמן בחום גבוה עד להשחמה ועוד 30 דקות בחום בינוני
- את הכרעיים פורסים ומניחים על הרוטב החם.
(מומלץ להגיש עם מחית תפוחי אדמה)
שיפודי חזה עוף "התמרנים"
חומרים:
1.5 ק"ג חזה עוף פרוס לפרוסות דקות
½ ליטר רוטב חום (להכין מאבקת רוטב צלי)
80 גר' (3 כפות) סילאן "חצר כנרת"
לתיבול: צ'ילי , מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
- משפדים את חזה העוף על שיפוד
- צולים את השיפודים על גריל פחמים
- לרוטב החום מוסיפים את הסילאן והתבלינים
- יוצקים את הרוטב על השיפודים.
פסטה "סילאן"
ל- 10 סועדים
600 גר' פסטה פנה (צורת צינורות)
350 גר' רוטב חום (להכין מאבקת רוטב צלי)
120 גר' סילאן "חצר כנרת" ( 4 כפות)
כמה עלי בזיליקום טריים
כמה עלי נענע טריים
60 גר' עגבניות מיובשות חתוכות לפסים
100 גר' בצל ירוק חתוך דק
100 גר' גזר חתוך לרצועות דקות
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן
- מרתיחים את הרוטב ומוסיפים לו את כל החומרים
- מרתיחים פעם נוספת ויוצקים על הפסטה