מתכונים לפסח

בפסח תאכלו בשר! מגוון מתכונים לבשרים עם סילאן: צלי בקר, כרעיים עוף, שיפודי חזה ועוד... חג שמח!

צלי בקר "החיאני"
מוגש עם רוטב פטריות על מצע של מלווח ממולא
המרכיבים (ל-10 סועדים):

1.5 ק"ג בשר בקר צלוי (צלי בקר מס' 5)
5 עלי מלווח חצויים
120 גר' תמרים יבשים מגולענים וחתוכים לפסים דקים
 
רוטב
½ ליטר רוטב צלי (להכין מאבקת רוטב צלי)
130 גר' סילאן "חצר כנרת"
150 גר' פטריות טריות חצויות

אופן ההכנה:
- מניחים במרכז עלה המלוואח החצוי את התמרים ומקפלים לצורת מעטפה
- מטגנים במחבת עם מעט שמן
- פורסים את הצלי ומניחים פרוסה על המלוואח
- על הצלי הפרוס יוצקים את הרוטב.


כרעיים עוף "חצר כנרת"
כרעיים ממולאים מוגשים על רוטב תמרים
(המרכיבים ל- 10 סועדים)
 
חומרים למילוי
100 גר' משמש יבש
100 גר' תמרים יבשים
100 גר' אגוזים שבורים
50 גר' סילאן "חצר כנרת"
200 גר' חזה עוף טחון דק או מעובד במעבד מזון

לתיבול: מלח ופלפל לבן


רוטב
½ ליטר רוטב חום (להכין מאבקת רוטב צלי)
100 גר' פלפל ירוק ואדום
100 גר' סילאן "חצר כנרת"- 3 כפות גדושות

תיבול: צ'ילי


אופן ההכנה:
-  מערבבים היטב את חומרי המילוי
-  ממלאים את הכרעיים עם המילוי בשק זילוף
-  צולים את השוקיים בתנור עם מעט שמן בחום גבוה עד להשחמה ועוד 30 דקות בחום בינוני
-  את הכרעיים פורסים ומניחים על הרוטב החם.

  (מומלץ להגיש עם מחית תפוחי אדמה)


שיפודי חזה עוף "התמרנים"

חומרים:
1.5 ק"ג חזה עוף פרוס לפרוסות דקות
½ ליטר רוטב חום (להכין מאבקת רוטב צלי)
80 גר' (3 כפות) סילאן "חצר כנרת"


לתיבול: צ'ילי , מלח ופלפל גרוס
 
אופן ההכנה:
- משפדים את חזה העוף על שיפוד
- צולים את השיפודים על גריל פחמים
- לרוטב החום מוסיפים את הסילאן והתבלינים
- יוצקים את הרוטב על השיפודים.


פסטה "סילאן"
ל- 10 סועדים
600 גר' פסטה פנה (צורת צינורות)
350 גר' רוטב חום (להכין מאבקת רוטב צלי)
120 גר' סילאן "חצר כנרת" ( 4 כפות)

כמה עלי בזיליקום טריים
כמה עלי נענע טריים

60 גר' עגבניות מיובשות חתוכות לפסים
100 גר' בצל ירוק חתוך דק
100 גר' גזר חתוך לרצועות דקות


אופן ההכנה:

- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן
- מרתיחים את הרוטב ומוסיפים לו את כל החומרים
- מרתיחים פעם נוספת ויוצקים על הפסטה