סושי כשר - בעזרת השף

תחרות "סושי כשר" הראשונה בעולם אשר נערכה ב"סטואה" (געש) - הסיפור המלא >>

תחרות הסושי הכשרה הראשונה בעולם, נערכה אמש ב"סטואה" שבקיבוץ געש והתבררה כאירוע מפתיע ברמתו הגבוהה. שכן, לא מעט מלעיזים עיקמו את אפם כששמעו כי מדובר בתחרות סושי כשרה, משמע כזו שיעדרו ממנה להיטים כשרימפס, תמנון ואפילו אצות מסוגים מסוימים, שלא זכו לחותמת הכשרות הנכספת. מנגד, לא מדובר בגלאט כושר, כך שהמאמינים האמיתיים יאלצו לחכות לתחרות הבאה, או משהו כזה.

המתחרים הישראלים הגיעו ממגוון סושיות ומסעדות ישראליות, חלקן טובות, חלקן פחות וחלקן סתם ליהוק לא ברור. את המקום הראשון בתחרות, שכללה 28 מסעדות ושני סבבים ארוכים, קטפה מסעדת פריים, אשר נציגה האסייאתי לא הבין כי זכה גם אחרי שקיבל את הפרסים (קשיי שפה), והיה בטוח שסיים בכלל במקום השלישי.

את הסושי מנים בחנו ארבעה שופטים, שכללו את השף שאול בן אדרת מקימל; המוכר יותר כמתחרה נלהב מ"קרב סכינים" (ועוסק בכלל בבישול צרפתי, אבל היי - מה זה משנה) עיתונאית האוכל רותי רוסו ממעריב; ראובן הראל, נשיא איגוד השפים הישראלי ועל כולם ניצח הסושי מאסטר, קיושי הימיצו שיובא דווקא מגרמניה, אבל היה נחמד, מקצועי וסבלני ואף העביר כיתת אמן מרשימה, שלימדה את המקומיים דבר או שניים על חיתוך נאות של דגים נאים.

באירוע נכח גם שגריר יפן, אשר מצידו, טרח להתחפף אחרי חצי שעה והשאיר את סגנו לחכות עד להכרזת הזוכה. האורחים היפנים באירוע סיפרו כי רמת הסושי שהציגו המשתתפים הפתיעה לטובה, ועומדת על ממוצע ומעלה. התלונה היחידה שהייתה לאורחים היפנים ולשופטים הייתה לגבי ההגזמה הישראלית של קישוט המנות. שכן, ישראלים, כמו ישראלים, לא מסוגלים לעצור באדום. וכפי שתראו בתכבת הוידאו המצורפת, העדיפו להעמיס עוד קישוט ועוד גזיז ירק במקום לתת לאיכות הדגים לדבר בעד עצמה.

בתחרות השתתפו מסעדות כמו: קיוטו, אוקינאווה, אויאמה, ג'אפניקה ודים סאם. האירוע היה מכובד אך אולי קצת ארוך מדי לטעמם של רבים שהחליטו לעזוב באמצע, לאחר אין ספור נאומים על שמן הסויה של קיקומן. פייר? באמת שהיה אפשר להוריד במינון. אך מעבר לכך, היתה זו תצוגת תכלית של הסושי הישראלי הכשר, זה שיכול להיכנס לכל בית בציון מבלי חשש טריפות למיניהן. האם זה עוד שלב במה שכינינו כאן לא פעם "המק'דונלדיזציה של הסושי", כזו שתוזיל את העיסוק באוכל ובחומרי הגלם? אין לדעת. בינתיים, זו נראית כהתפתחות מבורכת בהחלט.

הכתבה פורסמה באתר nrg


למשלוחי סושי כשר בתל אביב, רמת-גן, גבעתיים ממסעדת  - 

כל הזכויות שמורות 2005-2024 | אין להעתיק, לשכפל, לצלם, לסרוק כל תוכן באתר ללא אישור מפורש בכתב ממערכת האתר.