שפעת העופות - מזמינים שניצל?

לא בטוחים אם להזמין חזה עוף מוקפץ או שניצל...

המחלה הנוראית נתנה את אותותיה בכל העולם והיום היא גם בישראל. להפסיק לאכול עוף? לא להזמין יותר כנפי עוף בנוסח סצ'ואן? לוותר על הפולקע בצהריים? בלי שניצל בבאגט? עד מתי...

אנו שומעים מדי יום כי ממיתים מאות אלפי בעלי כנף עקב מחלת שפעת העופות. מה זה אומר לגבינו? האם אנחנו יכולים להמשיך את הרגלי צריכת העוף כרגיל? מומחים אומרים שכן אך עם זאת ממשיכים להשמיד כמות גדולה של עופות באזורי הגידול בדרום ואף באזור ירושלים. משרד הבריאות מעדכן מפה של ישובים בהם נתגלה המחלה והנגיף, שווה להציץ ולהסיק מסקנות.

אנו מאד ממליצים לבדוק בקפידה את איכות העופות אשר אתם מזמינים מהחנויות והסופרמרקטים אשר מפורסמות באתרינו וכמו כן לא להתבייש ולשאול את המסעדות אשר מהן אתם מזמינים שאכן כל הבדיקות שמשרד הבריאות הורה לבצע אכן בוצעו במסעדה. כיום כל העופות עוברות בדיקה יסודית ומוטבעת על כל אריזה חותמת אשר מאשרת כי עוף זה ניבדק ע"י וטרינר מורשה מטעם משרד הביראות וכי הבשר אכן ראוי למאכל אדם.

שימו לב לפרטים הבאים:
1. בשר עוף והודו אשר עבר את הטיפול הראוי אינו מהווה סכנה וראוי למאכל אדם.
2. בקניית מוצרי עוף תתקלו בתווית האומרת : "נבדק והותר" ובמרכז החותמת מספרה של המשחטה.
3. טיגון, צליה ואפית העוף בטמפרטורה של מעל 70 מעלות צלזיוס.
4. חימום במיקרוגל רק למוצרים שעברו תהליך זה.
5. ביצים - חתומות בלבד ובעלת תוקף לשימוש!
6. מומלץ להמנע מאכילת ביצים רכות לרבות ביצה עין/ביצה מקושקשת.

משרד הבריאות מפעיל קו פתוח בנושא שפעת העופות.
הקו יפעל בין השעות 9:00-17:00 בטלפון 03-6951541 או 3090* מכל מכשיר סלולרי.

בתאבון...