פורים שמח: מתכון מנצח לאוזני המן עם פרג

למשלוח מנות שלי שלוש פינות – לכבוד חג הפורים אנחנו משתפים אתכם במתכון פשוט ומדויק למאפה הקלאסי של החג. חג שמח ומבדח

איך הפכו אוזני המן לסמל של חג הפורים? כדרכן של מסורות הן עוברות שדרוגים במהלך השנים ואין ספק שהכוונה המקורית לא הייתה לאוזני המן עטורות בסוכריות ובמילויים מלוחים. העיקר הכוונה. ואם מאפה הפרג גורם לנו לחוות את החג ולנשנש בצק פריך כל הדרך אל המגילה – דיינו.

גרגאוזני המן של רשת קפה גרג. צילום: גליה אבירם

בכל מקרה, במגילת אסתר אין שום אזכור לקשר כלשהו בין המן לאוזניים וגם לא לכובע משולש. יש כמה אופציות רווחות למנהג החל מהמדרש שמתאר את המן עם 'אוזניים מקוטפות' ועד השמועה על יהודי אשכנז שאכלו כיסוני פרג בפורים בשם 'מון' – זכר להמן הרשע. מה שבטוח, זה טעים, זה משמח וזו הזדמנות לטעום ולהעניק ממעשה ידינו למשפחה ולחברים.

רוצים להעניק משלוח מנות מכל הלב? אתם צריכים מתכון מדויק של המאפה הקלאסי של פורים של אוזני המן נימוחות ופריכות במיוחד. איך אופים את זה נכון? חשוב להקפיד שהבצק לא יהיה כבד מידי כדי שנרגיש את מילוי הפרג העשיר. תפשילו שרוולים ותתחילו לארוז צלופנים.

משלוח מנות בסטייל: מגשי אירוח שווים במשלוחים

תשקיעו במשלוחי מנות: הזמנת עוגות וקינוחים במשלוח

מתכון ל-50 יחידות של אוזני המן כמו של פעם:


להכנת הבצק:
מרגרינה רכה עם מלח (200 גר')
סוכר (שליש כוס)
2 חלמונים
קמח (350 גרם)
1 כפית אבקת אפיה
מיץ תפוזים (רבע כוס)

למילוי:
סוכר (200 גרם)
פרג (100 גרם)
5 כפות יין מתוק
1 כפית מרגרינה
צנצנת ריבה
100 גרם תמרים (מומלץ – תמרים אורגניים)

מתוקהאוזניות המן מלוחות של 'מתוקה. צילום: בני גם זו לטובה

הוראות הכנה:

  1. לשים את הבצק ומאחסנים במקרר לשעה.
  2. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים ומרדדים כל כדור לעלה בעובי 3-4 מ"מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס.
  3. מערבבים בסיר קטן פרג, סוכר, יין ומרגרינה. מבשלים על להבה נמוכה מס' דקות.
  4. מזלפים מעט ריבה על כל עיגול בצק. מניחים כפית ממילוי הפרג ומעליו חתיכת תמר קטנה.
  5. מורחים וסוגרים את העיגולים. מהדקים את הקצוות. אפשר למרוח מעל ביצה טרופה.
  6. אופים בחום בינוני של 180 מעלות כ-25 דקות עד להשחמה קלה.
  7. בוזקים אבקת סוכר ומאחסנים בקופסה סגורה.

בתיאבון! ולא לשכוח לחלק מתנות לאביונים.

כל המשלוחים מכל המסעדות