הכול כלול: סנדוויצ'ים וכריכים במשלוח

הכריכים המושחתים הפכו להיות הטרנד המוביל של המשלוחים בתקופת הקורונה. מרוקאי, טבעוני, אסייאתי, חלבי וגם, כמה מוגזמים לכל הדעות. הנה כמה אופציות מומלצות לסנדוויץ' הבא שלכם

כריכים זה עולם ומלואו של סגנונות אוכל, טעמים, מילויים ומרקמים. כל מה שאתם חולמים ולא חולמים אפשר להכניס בין שתי פרוסות של... גם כאן המגוון גדול וזו לא תמיד חייבת להיות פחמימה. בשנים האחרונות אנחנו רואים שטף של אוכל רחוב. זה התחיל לפני הקורונה כמובן אבל ממשיך ביתר שאת עם ההנחיות שאסור לשבת במסעדות אלא רק לקחת לדרך או להזמין הביתה.

ירידת קרנו של הפיין דיינינג לעבר מחוזות של קז'ואל דיינינג וסטריט פוד הובילה לפריחה של סנדוויצ'ים פלוס כל מה שנכנס בסנדוויצ'ים. תכלס זה הדבר שהכי נוח להזמין או לקחת ולאכול אפילו תוך כדי תנועה. כריך היא כבר לגמרי לא מילה גסה, וכל שף מהולל מחזיק לפחות כמה אופציות של כריכים בתפריט הרגיל או פותח מזללה / פוד טראק / דוכן / חור בקיר עם וריאציות לכריכים.

סנדוויץ' בוקאדו של רחל בשדרה. צילום: אסף קרלה

חיבוק של פחמימה

זה קרה לשף גיא גמזו שאוחז במסעדת השף אריא אבל במקביל פתח לפני כמה שנים את נונונו על שלל לחמניות החלב הרכות ומלאות השחיתות; זה קרה לשף עומר מילר שעזב את מטבחי היוקרה והתמסר לאוכל רחוב יצירתי (כן, גם המבורגר הוא כריך); זה קרה לשף אייל שני שמחזיק מניפה של בתי אוכל בדרגות שונות, מהסלון הסופר יוקרתית ועד המזנון הסופר נגישה (ובה פיתות מככבות); זה קרה לאסף גרניט ומחניודה שהשיק תפריט משלוחים עתיר כריכי חלה מפנקים בשלל מילויים; ואפשר להמשיך את הרשימה עוד ועוד.

מה לגבי המילוי? באמת שיש הכול מהכול, דגים, בשר, גבינות, ירקות, ביצים, ממרחים וכל הקומבינציות ביניהן. אפילו את הסברה שאי אפשר להכניס פחמימה לתוך פחמימה כבר ניפצו ויש פסטה בולונז בפיתה ואפילו גלידה בכריך. כריך הוא בעצם סוג של חיבוק.

תפריטי משלוחים של סנדוויצ'ים בכל הארץ
משלוחי קורונה רק בתל אביב
מסעדות שף במשלוחי גורמה

ארוחת סנדוויץ' מפוארת
לרגל המצב הכפוי על המסעדנים מצד אחד ועלינו הסועדים מצד שני, כריך הוא אחת האופציות הכי נכונות בצוק העיתים. בעצם, מדובר בפתרון פרקטי, קומפקטי, מאוזן (לרוב), מגוון וגם נגיש כלכלית. סוג של ארוחה שלמה ושמחה. אז אספנו לכם מגוון סנדוויצ'ים משמחים ומגוונים להזמנה במשלוחים:

כריך קציצות של צ'יצ'ו. צילום: אריק רובינשטיין

המרוקאי - צ'יצ'ו בר

הכריכים של צ'יצ'ו מוגשים בלחם פרנה אפוי במקום (לצד סלט חסה, ג'עלה ורוטב הבית) מה שאומר שיש פחמימה משובחת לספוג את כל הטעמים והרטבים. מה שטוב בכריכים של צ'יצ'ו הוא העושר הפנימי. אין רק מרכיב או שניים וזהו, יש עולם שלם של טעמים וחוויות.

מה למשל? כרך עזיזה עם קציצות בקר, טחינה, מטבוחה, ממרח לימון כבוש, מלפפון חמוץ ופטרוזיליה קצוצה (45/38 שקלים בהתאם לגודל); בפורמט דומה אפשר למצוא כריך עיישה עם קציצות עוף, כריך חביבה עם קציצות סלמון חריפות; מסעודה עם קציצות כבש; ואפילו סוליקה שהוא כריך טבעוני עם לביבת סלק, טחינה, אריסה, ממרח לימון כבוש, מטבוחה וירקות (40 שקלים).

צ'יצ'ו בר – נתנזון 6, חיפה. 0539431299

צ'י'צ'ו בר אוכל מרוקאי - אלוף קלמן מגן 3, שרונה מרקט, תל אביב. 0539370969

 כובנא דג בחימר של רחל בשדרה. צילום: אסף קרלה

המוגזם  - רחל בשדרה

רחל בן אלול, יוצאת הריאליטי מאסטר שף וכוהנת הסנדוויצ'ים מירושלים, מגיעה בימים אלו גם לתל אביב. בן אלול משיקה בשרונה מרקט דוכן בשם "רחל" עם הסנדוויצ'ים הכי מטורפים שאפשר להזמין במשלוחים או בטייק אווי. וכשאנחנו אומרים מטורפים אנחנו מתכוונים לממוצע של כ-18 מרכיבים בסנדוויץ' אחד, כולם מתחברים ומשלימים.

במקביל ממשיך הדוכן הירושלמי של בן אלול לפעול בירושלים. מה אפשר להזמין ולקבל בירושלים ומעכשיו גם בתל אביב? כריך רחל תכיני עם דגים מעושנים, גבינות ממחלבות בוטיק, ירקות וממרחים (56 שקלים); שרונה מרקט המכיל פטריות פורטובלו מוקפצות עם תימין, בצל, בזיליקום ושום, פטה פסטו פיסטוק, טפנד זיתים, מלפפון, ארוגולה, ביצת עין גבינת שמנת, אבוקדו, טחינה גולמית, דבש, תמרים ופרמזן (49 שקלים); ולרגל ההשקה התל אביבית עוד כריך הצטרף לנבחרת המכובדת כובנא דג בחימר – לחם בריוש תימני עם דג, שלל עשבי תיבול, איולי ספרדי, שערות חלבה ועוד. 

רחל בשדרה - שד' בן מימון 13, ירושלים. 0539427094

 כריך בשר של טקסס ברביקיו. צילום: בועז לביא

הבשרי - טקסס ברביקיו

במסעדת Texas BBQ מתמחים בהכנת נתחי בשר מעושנים לפי המסורת הטקסנית, ואת הבשר הנימוח והארומטי שיוצא מהמעשנה הם גם דוחסים בכריכים מושקעים. מה שטוב לדרום ארצות הברית, בטוח טוב גם בגוש דן. אז אחרי שהנתחים מקבלים מרינדה של תערובת תבלינים ייחודית ונצלים לאט בשיטת Low & Slow  הם נכנסים ללחמניית בריוש שתספוג טוב את כל העסיס. כך שהסועד יכול לבחור את תמהיל הארוחה ודרך ההגשה. המסעדה תציע גם מנות VEGAN FRIENDLY  כמו ירקות עונתיים מהמעשנה והמבורגר טבעוני. להשלמת החוויה יוגשו קינוחים צבעוניים כמיטב המסורת האמריקאית. 

בין הכריכים כריך אסאדו מפורק עם ברביקיו-וויסקי, גבינת אמנטל ותפוחי אדמה קרנצ'יים (49 שקלים); בריסקט מעושן, איולי צ'יפוטלה, צנון וגזר כבושים, מלפפון, כוסברה חלפיניו טרי (47 שקלים) ועוד כריכים עם עוף מעושן, בריסקט מעושן, סלמון מעושן וכדומה.

Texas BBQ - רביעיית פלורנטין, דרך שלמה 43, תל אביב. 0539366686

שילובי כריכים מנצחים. נונו. צילום: באדיבות המקום 

החלבי - נונו

במסעדת נונו האיטלקית הוותיקה, שיש לה שני סניפים בשרון, מכינים את כל הבצקים שלהם מידי יום במפעל שלהם עבור המנות במסעדות. כך זה לגבי הפסטות, הפיצות, העוגות וגם הלחמים שבסופו של דבר זוכים לשידוכים טעימים באמצע.

הכריכים מזכירים את אירופה הקלאסית כמו פוקצ'ת סלמי (29 שקלים); כריך גבינת עיזים עם רליש פלפלים ואוכמניות (27 שקלים); בגט עם גיבנת קממבר וריבת אגסים (31 שקלים); כריך ארטישוק ירושלמי טבעוני (29 שקלים) ועוד מגוון טעים. זה לגמרי המקום לשלב בו כמה וכמה כריכים שונים ולצאת לטיול או פיקניק.

נונו, דרך המוביל 3, כפר סבא. 0539366889

נונו, ז'בוטינסקי 2, הוד השרון. 0539370496

סנדוויץ' טבעוני של אום כולתום. צילום: גלעד הר שלג

הטבעוני - אום כולתום

גם לטבעונים מגיע סנדוויץ' מושקע ומפנק, כזה שיש בו שלל מרקמים ומנעד טעמים. במסעדת אום כולתום הים תיכונית טבעונית בחיפה אפשר למצוא את הפיתה של אסי – "שווארמה" עשויה מפטריית פורטובלו צרובה בפיתה עם חומוס אסלי, סלסה עגבניות, טחינה גולמית, צ'יפס מדורה, גרגירים ושקדים קלויים (35 שקלים). את אום כולתום מוביל  שף שי אליאס הוא מקפיד להכניס לכל מנה רק חומרי גלם טבעיים וטריים כך שמדובר בעצם בכריך בריא אבל גם עסיסי.

אום כולתום - מוריה 60, חיפה. 0539387230

שפע מסנוור בכריך אחד. סנדוויץ' בר כרמל. צילום: אלעד גוטמן

המגוון - סנדוויץ' בר כרמל

סנדוויץ בר חיפה הוא אחד המוסדות המיתולוגיים של העיר וכעת אפשר להזמין במשלוח שפע של סלטים במגוון שבאמת נדיר למצוא במקומות אחרים. אפילו בשר מעושן במעשנה בעישון ארוך יש שם. מה אפשר למצוא בין שתי הפרוסות?

Philli Cheese Steak ובתוכו פרוסות רוסטביף עם בצל מטוגן, ביצת עין, פלפל קלוי, צ'ילי מתוק, מלפפון חמוץ, איולי קארי, סרירצ'ה, גבינה סקנדיבית וצ'דר מותכות בתנור (49 שקלים); THE BUTCHER עם מיקס נקניקים עם בצל מטוגן, מיונז, חרדל דבש, בצל סגול, חסה פריכה, גבינת צ'דר ועגבנייה (49 שקלים); כריך גבינות מהשפע שיש במקום (44-24 שקלים, בהתאם לגודל ולמגוון) ועוד בנוסף למגוון בשרים מהמעשנה בכרכים בהם אסאדו, חזה אווז, רוסטביף, קורנדביף ועוד (47-27 שקלים לכריך).

סנדוויץ' בר כרמל - שד' הנשיא 128, חיפה. 0538092959 

היי, יש גם סנדוויץ' אסייתי

בואו נאמר שבמזרח הרחוק ובייחוד ביפן מולדת הסושי לא שמעו על לחם עד לפני שהגיעו המערביים. מבחינתם סנדוויץ' זה מה שנח בין שני משטחי אורז או כמו שאנחנו מכירים את זה סנדוויץ' סושי. במדינות אחרות במזרח דווקא הכניסו את הבגט ולחמים מערביים אחרים בעקבות הקולוניאליזם האירופאי. בווייטנאם למשל אימצו בחום את הבגט למגוון כריכים (המכונים באן מי) עם מילויים מקומיים כמו עוף בסגנון אסייתי, ירקות טריים ומוחמצים, כוסברה וחריף. הרעיון הוא שילוב ואיזון בין מתוק-מלוח-חמוץ-חריף. בהמשך ועם התיירות נדד הרעיון גם למדינות אחרות כמו תאילנד וכך גם הגיע אלינו המוקפץ בבגט.

סורה

סנדוויץ' סושי תוכלו למצוא כמעט בכל סושייה ובדרך כלל מדובר באופציה משביעה יותר מאשר רול או קונוס. במסעדת Sora בגבעתיים יש כמה אופציות של סנדוויץ' סושי עם דג סלמון או טונה וירקות (44 שקלים) או בגרסת הווג'י (36 שקלים). אמנם מדובר בכריך פחות גדול מאשר בלחם אבל ללא ספק מדובר במנה מאוזנת, צבעונית וכיפית לחובבי הז'אנר האסייתי.

סורה - דרך השלום 53, גבעתיים. 0538092693

ירקות + מוקפץ + ג'בטה. ווק סטריט. צילום: באדיבות המקום 

wok street

במסעדת wok street האסייתית בחיפה מציעים את טעמי המזרח הרחוק בתוך ג'בטה ולא בבגט. הקונספט הוא הרכבה עצמית כשבוחרים את במילוי והרוטב מבין המוקפצים בהאים: רצועות עוף מוקפצות, רצועות בקר מוקפצות או רצועות אווז מוקפצות. וכמובן בוחרים רוטב מבין קופאנגן - טריאקי, סצ'ואן - פיקנטי-חריף, נפאל - שום בדבש, בנגקוק - קארי צהוב וקרם קוקוס, קוסומוי - חמאת בוטנים וקרם קוקוס,  טרופי - צ'ילי אננס, ועוד. לכל החגיגה מצטרפים גם ירקות וביצה והכל נכנס לג'בטה הטרייה והמכילה (38 שקלים).

הכיף האוריינטלי הזה מגיע במשלוחים או בטייק אווי ברחבי חיפה והאזור.

wok street - שד' הנשיא 129, חיפה. 0537103986

החלה של סבתוש עם שניצל. צילום: באדיבות המקום

הטרנדי - סבתוש שניצל בחלה

אי אפשר לסיים כתבה על כריכים מבלי להזכיר את הטרנד הכי חזק של השנה – שניצל בחלה ועדיף בשישי בצהריים. בתי אוכל ומיזמים קמו סביב הקונספט הוותיק של לכול בצהריי יום שישי שניצל בחלה מוקף בהרבה אהבה של רטבים, סלטים וממרחים. הרעיון הוא לאכול כריך זריז אך משביע כדי לשמור מקום בערב לארוחת שישי כהלכתה.

את השניצל אפשר לתבל איך שאוהבים וגם המילויים משתנים אבל הבסיס הוא חלה סופר טרייה שתספוג הכל טוב והרבה דברים "רטובים" בין לבין. מה למשל? מטבוחה, צ'ירשי, חצילים מטוגנים, טחינה, מיונז, עגבנייה, חמוצים ועוד, כיד המכין הטובה עליו.

במסעדת סבתוש שניצל בחלה בחיפה אפשר לקבל את הטרנד הטעים הזה בכמה מסלולי תיבול למשל בסגנון מרוקאי עם חומוס, מטבוחה, חצילים ופלפל חריף מטוגן לצד השניצל בחלה (30 שקלים); טריפוליטאי עם צ'ירשי, חומוס, חריף, לימון כבוש וסלט ירקות קצוץ (30 שקלים); ויש גם מקסיקני, ישראלי ומשולב בסביח.

סבתוש שניצל בחלה - העמלים 1, חיפה. 0539376038

כל המשלוחים מכל המסעדות