מצעד הכיסונים: בצקים ממולאים במשלוחים

כל מטבח והכיסון שלו - קרעפלאך ממולא בבשר שוחה במרק, גיוזה מאודה במילוי עוף או ירקות, רביולי מטריפים ברוטב שמנת פטריות או ורניקי דובדבנים לקינוח. יש בצק ממולא בהפתעות? אנחנו בפנים

כיסונים זו הגדרה גנרית לביס אלוהי מבצק ממולא בכל טוב. כל עדה נתנה לכיסון את הפרשנות שלה עם בצקים מאודים, מטוגנים, או מבושלים ושוחים ברוטב. חלקם ממולאים בשר, חלקם גבינות, חלקם במילוי צמחוני וחלקם בכלל מוגשים כקינוח.

קבלו את מצעד הכיסונים הגדול - החל מדים-סאם, דרך וריניקי ועד רביולי. לא משנה אם הכיסון שלכם אסייתי, יהודי-אשכנזי, אוקראיני, או איטלקי, ככל הנראה שתמצאו אותו כאן ברשימת הפחמימות המפוארת:

חורף מתוק: סופלה שוקולד במשלוח

מאירופה עד הבית: טעמים של חו"ל

רביולי ארטישוק של מסעדת שף איטלקית. צילום: באדיבות המקום

כיסון איטלקי: רביולי
הגרסה של האיטלקים לכיסון, הוא כיס מבצק פסטה ממולא בטעמים שונים. זה יכול להיות בטטה, פטריות, תרד, גבינות, ארטישוק ובעצם כמעט כל מילוי מהצומח או גבינתי. הרביולי יוגשו בצורות שונות: ריבוע, עיגול, חצי עיגול, אבל תמיד הם יגיעו שוחים ברוטב פסטה מסוגים שונים.

הרביולי של מסעדת שף איטלקית
המסעדה התל אביבית מציעה תפריט איטלקי, עם פסטות שונות ורביולי לבחירה מבין 2 סוגים מעולים: במילוי גבינות וריקוטה, ברוטב שמנת חמאה אגוז מוסקט ופרמז'ן, או רביולי במילוי פטריות ברוטב פירות יער ומוצרלה.
מסעדת שף איטלקית, תל אביב 0532842354

ורניקי של באבא יאגה. צילום: דרור ורשבסקי 

כיסון אוקראיני: ורניקי
הורניקי מוכר בגרסתו המתוקה שכוללת דובדבנים ובגרסתו המלוחה הכוללת תפוחי אדמה. את בצק הורניקי מגיעים בצורת חצי ירח ומוגשים או במרק או ללא רוטב כלל במרבית המקרים.

הורניקי של באבא יאגה
מסעדת באבא יאגה על טהרת האוכל הרוסי או האוקראיני, מגישים את הוריניקי גם בגרסתו המלוחה וגם בגרסתו המתוקה. אופציה ראשונה, היא ורניקי במילוי דובדבנים ורוטב סודי, האופציה השנייה והמלוחה היא ורניקי במילוי תפוחי אדמה עם בצל מטוגן.
באבא יאגה, תל אביב 0537105154

גיוזה של מינה טומיי. צילום: באדיבות המקום

כיסון אסייתי: גיוזה
הגיוזה הם הגרסה האסייתית לכיסונים, עשויים מבצק מאודה בסיר אידוי ייחודי למאכלי הדים-סאם השונים של האסייתיים. את הגיוזה ממלאים במילויים צמחוניים או בשריים ומגישים עם מטבל סויה או רוטב בצד, ללא רוטב מעל הכיסון. צורות הגיוזה והדים סאם הן מגוונות ויכולות להיות בכל צורה יצירתית שתדמה כיס בצק ממולא בכל טוב.

הגיוזה של מינה טומיי
למסעדת מינה טומיי תפריט דים-סאם הכולל מגוון מאכלי בצק מאודים, באנז, גיוזה ודאמפלינג.
הגיוזה והדאמפלינג הם שני סוגי כיסונים שונים, כאשר הגיוזה שלהם מוגשת במילוי שיטאקי עם קרם דאשי וכמהין והדאמפלינג שלהם מוגשים במילוי עוף ורוטב צ'ילי עם שום קריספי וסלסלת בצל ירוק ליד.
מינה טומיי, תל אביב 0539381977

קרעפלאך של שמוליק כהן. צילום: באדיבות המקום

כיסון יהודי: קרעפלאך
הקרעפלאך מגיע מהמטבח היהודי אשכנזי, הוא כיסון עגול מבושל וממולא בבשר טחון ומוגש לרוב במרק עוף או במרק ירקות.

הקרעפלאך של שמוליק כהן
מסעדת שמוליק כהן מגישה אוכל יהודי אותנטי ומציעה קרפעלאך במילוי בשר בצורותיו השונות: מבושל, מטוגן כמנה או בהזמנה לפי כמות יחידות. ואם אתם כבר בעניין של קרפעלאך, אל תשכחו לקחת מרק צח שישחה בול ויספוג את הטעמים הטובים.
שמוליק כהן, תל אביב 0539371200

כל המשלוחים מכל המסעדות