כרובית מטוגנת כמו במסעדות – המתכון המושלם!

כרובית מטוגנת כמו במסעדות – המתכון לבלילה המושלמת שתוציא לכם פרחי כרובית פריכים אחד אחד ובעיקר ממכרים

 

תמיד חלמתם להכין כרובית מטוגנת כמו במסעדות?

מצאנו לכם את המתכון המושלם לכרובית מטוגנת ממש כמו במסעדות, שיצא לכם בול פעם אחר פעם. ואם התעצלתם מראש – סידרנו אתכם גם עם מסעדות שישלחו עד אליכם כרובית פריכה!

אין אחד שלא עומד בפני כרובית מטוגנת – זה החטיף עשוי הירק שהכי בא לנו לנשנש, אולי אחר צ׳יפס. אז אם גם אתם פשוט מכורים לתענוג, מצאנו לכם את המתכון המושלם לפרחי כרובית מטוגנים עד לרמת פריכות מדויקת, שהוא גם בריא, גם ממכר וגם הולך בול עם כל ארוחה. לעצלנים שבינינו, מציעים לכם גם מבחר מסעדות שמגישות את המנה האהובה. המתכון שבחרנו הוא מתכון קלאסי שמשלב כרובית מטוגנת בבלילה עם קמח. 

 

מתכון לכרובית מטוגנת

 

מצרכים:

  • ראש כרובית
  • 2 ביצים
  • פירורי לחם – אפשר להחליף בטמפורה
  • קמח
  • מלח
  • פלפל שחור
  • תיבול אופציונלי: שומשום, פפריקה מתוקה, חצי כפית חרדל, 2 כפות רוטב צ׳ילי מתוק, כורכום.

 

אופן הכנה:

  • מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים עד בינוניים, מרתיחים בסיר מים עם כף מלח, ומכניסים את פרחי הכרובית לעשר דקות, כך שיצאו רכים אך לא מתפרקים.
  • מסננים את המים ומשאירים את פרחי הכרובית להצטנן להם. 
  • בקערה אחת שמים קמח, בקערה שנייה טורפים את הביצים עם מלח, פלפל שחור ושאר התיבול שבחרתם, ובקערה שלישית ואחרונה שמים פירורי לחם ושומשום מעורבבים ביחד היטב.
  • מחממים שמן במחבת. כל פרח כרובית טובלים בקמח, בביצה ואז לבסוף בפירורי הלחם – ולמחבת. מטגנים כל פרח מכל הצדדים שלו עד להזהבה. 
  • מגישים עם מטבלים: טחינה, מיונז, קטשופ, רוטב שום 

 

אם קראתם את המתכון ונבהלתם מכמות העבודה הבלתי נדלית, אפשר להירגע – יש אינספור מסעדות ברחבי הארץ שישלחו לכם בשמחה כרובית מטוגנת ופריכה

 

כרובית בבלילה באילת - המבשלה

במבשלה יודעים בדיוק מה בא טוב ליד הבירה האיכותית שהם מגישים, אז מעבר לטבעות בצל, שרימפ פנקו, כנפיים, סליידר ושניצלונים, הם מגישים גם פרחי כרובית טריים, מטוגנים בבלילת בירה משובחת, ומוגשים בליווי רוטב גבינה כחולה וצ׳ילי ביתי (38 שקל). אין ספק שהמבשלה יודעים איך להגיש את הכרובית שלהם.

המבשלה, האורגים 2, אילת. 053-4318319 

מטוגן וטעים ליד בירה איכותית. צילום: המבשלה

 

כרובית מטוגנת בבאר שבע – סומבררו

אם לצד הכרובית שלכם אתם מדמיינים איזה רול עסיסי, אז מזל שאתם פה כי יש לנו בדיוק את המסעדה בשבילכם – סומבררו מציעה רולים מטורטייה עם ממרחים ורטבים מכל הסוגים לבחירה ומבחר סוגי בשר נהדרים – מחזה עוף, קבב ועד כבש. בקיצור, כדאי שתהיה איזו כרובית לאזן את כל הטוב הזה.

סומבררו, שד' יוהנה ז'בוטינסקי, באר שבע. 053-6614023

 

כרובית מטוגנת מירושלים - מלה ביסטרו 

במלה ביסטרו מגישים מנות מכל הסוגים בדגש צרפתי איטלקי כיאה לביסטרו, אך עם טייק ישראלי נחוץ. כך, לצד רביולי גבינה וניוקי בטטה, תוכלו למצוא את הקבב של אלי, פילה בקר, דג סלמון ועוד. הכרובית של מלה ביסטרו מגיעה במעטפת פירורי לחם וסלסת עגבניות פיקנטית: עגבניות, זיתי קלמטה, בצל ירוק, בצל סגול ומעט פלפל חריף, שמן זית, לימון, מלח, פלפל (64 שקל).

מלה ביסטרו, המעין 1, ירושלים  053-9426391

כרובית מטוגנת צרפתיה. צילום: מלה ביסטרו

 

חגיגת מטוגנים בקריית מלאכי - אסתריקה

אם תמיד רציתם לאכול ארוחת מטוגנים, אז אצל הפיצרייה אסתריקה יש הכל מהכל: כרובית מטוגנת כמובן, בציפוי קריספי לצד מטבלים (54 שקל), צ׳יפס פרמזן שלא תפגשו בשום מקום אחר, פיש אנד צ׳יפס מטריף, ועוד מגוון מנות: מארוחות בוקר ועד פוקאצ׳ות, פיצות, בייגלים וכריכים. 

אסתריקה, שד' בן גוריון 6, קריית מלאכי,

053-9366825

כרובית בציפוי קריספי. צילום: אסתריקה. 

 

לצד ההמבורגר חייב כרובית – טינגוס בראשון לציון

אז ככה, השארנו את הקלאסיקה לסוף: אין כמו המבורגר עסיסי ומושחת, אולי אפילו המבורגר כפול, כי טינגוס מציעים אפילו משולש למי שאוהב להגזים, לצידו כל התוספות הכי נכונות שיש: הום פרייז, כרובית מטוגנת כמו במסעדות (25 שקל) וצ׳יפס לקינוח. מוגזם אבל הכי נכון לכל מאנצ׳ באשר הוא. 

טינגוס, סחרוב דוד 26, ראשון לציון.  053-9349997