מעדניות במשלוח: המסעדות שמאפשרות ליהנות מכל העולמות

ממרחים וסלטים, גבינות וקינוחים, מנות ארוזות וחומרי גלם טריים. המכה הקשה שספג ענף המסעדנות, הוליד טרנד חדש וטעים במיוחד: מעדניות בוטיק שמופעלות על ידי מסעדנים מובילים. בתקווה שכל זה כאן כדי להישאר לתמיד

משבר הקורונה אילץ את כולנו לבצע שינויים לא מעטים באורח החיים שלנו. בתחום המסעדנות, השינויים הם לא פחות מכורח המציאות עבור אלו שמעוניינים להישאר רלוונטיים או במילים פשוטות: להצליח לשרוד. שורה ארוכה של עסקים בתחום המזון הצליחו להמציא את עצמם מחדש באמצעות יוזמות שונות, כשלמשל מסעדות שף התחילו להציע תבשילים ביתיים במחירים נוחים.

מבחר צבעוני גם במשלוחים. צילום: שאטרסטוק

מסעדות רבות עברו לעבוד לראשונה בתולדותיהן במתכונת של משלוחים וישנן גם כאלה שהקימו אתרי מסחר לשיווק מוצרי מעדנייה. עד כה נראה כי מדובר ביוזמה שהצליחה לא רע בכלל: לפי שב"א (מפעילת מערכת התשלום בכרטיסי אשראי), במהלך תשעת החודשים הראשונים של 2020, חלה עלייה משמעותית ביותר ברכישות שבוצעו באשראי בענף המעדניות, חניות הדגים והקצביות. ליתר דיוק, צמיחה של 48% מ-2019 ברכישות שבוצעו באשראי וצמיחה של 233% בעסקאות מקוונות.

יש גם טוב: כולם עוברים למשלוחים

לחיים! משלוחי קוקטיילים מומלצים

רק בתל אביב: משלוחי קורונה מפתיעים

מה הוביל לשינויים בהרגלי הצריכה?

במהלך השנה האחרונה, נאלצנו להיפרד לתקופות ארוכות מאחד הבילויים האהובים עלינו והכוונה היא כמובן לישיבה במסעדות. מובן שתמיד ניתן להזמין משלוח, אך כולנו יודעים שמשהו בחוויה פשוט הולך לאיבוד. ההסתגרות בבתים והזמן הרב שהתפנה בפתאומיות, הובילו רבים מאתנו להפשיל שרוולים ולהתנסות בבישול ואפייה. במהלך הסגר הראשון כולנו הפכנו לאופים מוכשרים ומכל דירה שנייה עלו ניחוחות של לחמי מחמצת מושקעים.

ממסעדה למעדנייה. גבינות מלוחות של גרקו. צילום: באדיבות המקום

לרנסנס של המעדניות, הובילו גם ההגבלות שהטילה הממשלה: למרבה הצער המסעדות לא יכלו לארח ובמשך תקופה ארוכה אף לא יכלו להציע שירותי טייק אווי. אך עסקים חיוניים לממכר מזון, יכלו גם יכלו להמשיך לפעול ולקבל קהל ובכלל זה מאפיות ומעדניות. המסעדנים הזריזים שזיהו את הפרצה, החליטו להתאים את עצמם למציאות החדשה ולברוא את המסעדות שלהם מחדש, כמעדניות.

מעבר לכל זה, מטבע הדברים העלויות הכרוכות בתפעול מעדנייה, נמוכות משמעותית מהעלויות הכרוכות בניהול מסעדה ולכן מדובר ביוזמה המתאימה כמו כפפה ליד לעידן הקורונה. אז בואו נכיר את המעדניות החדשות שבאו לעולם בשנה האחרונה ושכולנו תקווה שהן כאן כדי להישאר...  

אנימארקט מבית אנימאר

בכל יום שישי בין השעות 15:00-10:00, ניתן להגיע ל"אנימארקט" של מסעדת אנימאר. במעדנייה האקסקלוסיבית מבית היוצר של השף המוערך הלל תווקולי, שמזכירה יותר שוק ססגוני ומלא חיים, ניתן להצטייד בין השאר בזיתים סורים (18 שקלים), מרמלדת לימון פרסי (32 שקלים), חומוס קונפי (22 שקלים), פורל כבוש ומעושן (49 שקלים) עלי גפן עם ויניגרט אריסה (29 שקלים) ועוד הרבה הפתעות צבעוניות וטעימות בצורה בלתי רגילה.  

אנימאר, הירקון 87, תל אביב. 0537105625

יצירתיות וצבעוניות מבית גרקו. צילום: גל קלדרון

גרקו דלי מבית גרקו

צביקי עשת, מבכירי המסעדנים בישראל וללא ספק אחד היצירתיים ביותר שבהם, הקים השנה את מעדניית "גרקו דלי", המספקת מגוון רחב של מנות מוכנות וחומרי גלם שמייצגים את כל הטוב שיש ליוון להציע. הכוונה היא למשל לשלל סוגי משקאות אלכוהוליים כמו מסטיקה וצ'יפורו, גבינות מסורתיות, דגים מעושנים ואפילו תבלינים יווניים.

לאחרונה אף השיקו בגרקו דלי, תפריט מיוחד לחנוכה הכולל מנות חגיגיות כמו לוקומדס (סופגניות יווניות – 42 שקלים ל-8 יח') ובאופן קבוע ניתן גם להזמין שלל פריטים כמו מחבת סאגאנאקי (44 שקלים), כוסות אוזו (32 שקלים ל-4 כוסות) ועוד מגוון מוצרים המיובאים מיוון.

גרקו דלי, גרינברג 25, תל אביב. 0539418764

המטבח ההודי של טאיזו במשלוח. צילום: באדיבות המקום

MARKOLIT מבית טאיזו

המרכולית מבית טאיזו, פרי מוחו הקודח של השף המצליח יובל בן נריה, היא שירות משלוחים חדש שבא לעולם בחודש אוקטובר. כפי שאתם יכולים לנחש, כל המוצרים שנמכרים במרכולית מיוצרים בעבודת יד מחומרי הגלם האיכותיים ביותר ואין טבח חובב שלא יוכל לשדרג את המנות שלו עם המוצרים השונים המוצעים כיום בתפריט המשלוחים.

מגוון הפריטים כולל למשל מחית קארי צהוב, מחית קארי אדום, מחית מסאמן, טאיזו קארי, גראם מסאללה ושמן צ'ילי. המוצרים מגיעים ארוזים בנפרד, כשישנה אפשרות לסרוק קוד מיוחד המופיע על אריזות המוצרים השונים ולהגיע לאתר המרכולית. כל קוד מפנה למתחם אחר באתר, שבו ישנן הוראות שימוש ומתכונים המתאימים לפריטים השונים. מדובר ביופי של הזדמנות ללמוד לבשל כמו המקצוענים במטבח הביתי.

טאיזו, דרך מנחם בגין 23, תל אביב. 0537933705

הדיספנסה של תמר מבית קוצ'ינה הס

הדיספנסה של תמר, הוא שירות המשלוחים החדש של השפית תמר כהן צדק, המוכרת לכם מהמסעדות וינס ותמר, קוצ'ינה תמר, הס 4 וקוצ'ינה הס. במהלך הסגר הראשון, בתקופה שבה קוצ'ינה הס נאלצה לסגור את הדלת, נחשפנו לשירות משלוחים חדש שהתמקד בעיקר בפסטות טריות ורטבים איטלקיים איכותיים ופעל בימי חמישי בלבד. במרוצת השבועות השירות תפס תאוצה ונכון להיום ניתן להזמין מגוון רחב מאוד של פריטים בימים שלישי, רביעי וחמישי.  

מעבר לפסטות טריות ומבחר רטבים, כולל התפריט גם אוכל מוכן (פיקטה עוף ופטריות, אוסובוקו בקר בבישול ארוך, שעועית ירוקה בשום ולימון), לזניות מסוגים שונים (קנלוני ריקוטה ותרד, לזניה זוקיני וגבינה מעושנת, לזניה ים-תיכונית), מרקים (זנב שור וירקות שורש, קרם שעועית ושומר), מנות אחרונות וליקרים ביתיים. כל הטעים טעים הזה מיוצר כמובן בעבודת יד עם המון סבלנות ואינסוף כישרון.  

הדיספנסה של תמר, תל אביב. 052-4810047 (ווטסאפ)

השף אסף יזהר והפיקניק. רוטנברג. צילום: אפיק גבאי

סלסלת הפיקניק של רוטנברג

מסעדת רוטנברג הוותיקה מקיבוץ גשר, היא בין המסעדות הבודדות בישראל שפועלות לפי פילוסופיית ה-Farm to Table. קברניטי המקום מקפידים לעשות הרבה כבוד לחקלאים ויצרנים מקומיים ולכן לא באמת הופתענו לגלות את סלסלת הפיקניק שבאה לעולם בתקופה שבה המסעדה הייתה סגורה במשך חודשים ארוכים. הסלסלה הושקה במסגרת פרויקט מיוחד, שנקרא "פיקניק אחד לשבוע": בדף הפייסבוק של רוטנברג, מפרסמים מדי שבוע יעד מומלץ אחר, שניתן לערוך בו פיקניק כהלכתו.

כדי ליהנות מסלסלת הפיקניק של רוטנברג, יש להתקשר למסעדה יום לפני הפיקניק, לבצע הזמנה ולעדכן אם ישנן אלרגיות או רגישויות למזון. כמו כן יש לעדכן עבור כמה אנשים מבוצעת ההזמנה והאם הסועדים מעוניינים ביין אדום או לבן. לכל השאר, ידאגו עבורכם המומחים של רוטנברג.

בין השאר הסלסלה כוללת ירקות קלויים, סרדינים כבושים מהכנרת, מאפה או קיש, שלוש גבינות עיזים קשות, שלושה נקניקים ביתיים, קינוח, פרי טרי ועוד. כל סלסלה כוללת בנוסף למוצרי המעדנייה גם סכו"ם, מפת שולחן, צלחות וכוסות זכוכית ועולה 260 שקלים בלבד (200 שקלים ללא יין).

רוטנברג, גשר הישנה. 04-6752237 

'כן שף' מבית התרנגול הכחול

השף שאול בן אדרת, השיק השנה מספר יוזמות בתחום המעדניות, כשבין היתר מסעדת התרנגול הכחול החלה לתפקד גם על תקן מעדנייה ולהציע שלל ממרחים, מתבלים, סלטים, תבשילים ויינות, במשלוח. לכן אם מתחשק לכם לפנק את שולחן ארוחת השבת למשל, נמליץ לכם ללכת על לימון כבוש ביתי (40 שקלים), קישואים צלויים ושמנת חמוצה (40 שקלים) וגרגירי חומוס רכים עם בשר טלה קצוץ (40 שקלים).

כמו כן בחודשים האחרונים ניתן להזמין ערכות מיוחדות כמו ערכה להכנה ביתית של פיצות ופוקצ'ה, ערכה להכנת פסטות טריות, ערכה להכנת ריזוטו פטריות וכמהין וערכת מעדנים ים-תיכוניים, הנקראות "כן שף". כל ערכה כוללת את חומרי הגלם הדרושים להכנת המנות השונות והוראות הכנה מפורטות, המאפשרות לכל בשלן מתחיל לבשל כמו שף מקצועי. את הערכות ניתן להזמין כמעט לכל מקום בארץ, כשמדי יום יוצאים משלוחים לאזור אחר. מומלץ להתעדכן בנוגע לשינויים וחידושים בדף הפייסבוק של "כן שף – המארזים של שף שאול בן אדרת".

התרנגול הכחול, ניסים אלוני 10, תל אביב. 0539426841

LAND מבית BUCKE

LAND היא המעדנייה החדשה מבית היוצר של Bucke. גם במקרה הזה מדובר במוצרים המיוצרים בעבודת יד כמו ממרח שקדים טבעוני, סלט חצילים קלויים עם טחינה ועגבניות, טחינת קארי וסלט גזר ופקאן מסוכר. כל אלו מוצעים לצד שלל רטבים איכותיים, מלפפונים חמוצים, קישואים צלויים, חצילים בתחמיץ והרשימה עוד ארוכה. את מוצרי המעדנייה ניתן לרכוש בכל בתי הקפה של Bucke (כולל בסניף החדש בכוכב הצפון) וכן בקפה חמנייה שבבזל.

קפה בוקה, אחד העם 91, תל אביב. 03-7486831

קפה חמנייה, בזל 37, תל אביב. 0539386360

כל המשלוחים מכל המסעדות