איך מכינים לחמניות ממולאות בבשר?

למה לבחור אם אפשר לקבל הכול בביס אחד – מתכון והוראות הכנה ללחמניות הכי קריספיות ומושחתות. מתעצלים? יש לנו משלוחים בשריים בשבילכם

טירוף מבפנים ומבחוץ. צילום: שאטרסטוק

הכל התחיל במשחק קלפים בעיירה אנגלית קטנה ונידחת, בה דוכס בשם ג'ון מונטאגיו לא הסכים להפסיק את משחק הקלפים בו היה שקוע וצעק למשרתיו שהזמינו אותו לאכול שיכניסו בשר אל תוך שתי פרוסות לחם ויביאו אליו.

שמה של העיירה האנגלית הקטנה הוא סנדוויץ', ואת מה שקרה אחר כך אתם כבר מכירים. אולם העידן המודרני כבר לא מסתפק בסנדוויץ' המוכר והטוב ובשנים האחרונות מתפתח לו טרנד לוהט של לחמניות ממולאות בבשר והמגוון והיצירתיות – מעוררים תאבון. אם גם אתם משתוקקים להניח על שולחן השישי שלכם לחמניות ממולאות שכאלה – קראו את הכתבה שלפניכם.

נפתח התיאבון: משלוחי המבורגר מומלצים

לחמניות ממולאות בבשר – טיפים ומתכון

אתי קטן מבת ים מכינה לחמניות ממולאות בכל יום שישי בשנה האחרונה. "הילדים לא מוכנים לוותר", היא מספרת. "אז לפעמים אני מכינה חלות ולפעמים לחמניות ומשנה כל פעם קצת את המילוי. לפעמים אופה עם מטבוחה בפנים, לפעמים מערבבת בשר טחון עם שומן כבש, עם צנוברים או בלי, עשבי תיבול. כל פעם משהו אחר". העקרון הוא אותו עקרון והמתכון של אתי קטן לפניכם:

לא לשכוח את השומשום. צילום: שאטרסטוק

ללחמניות – קילו קמח לבן, 3 כפות סוכר, 2 כפות שמרים יבשים, כף מלח, חצי כוס שמן (אפשר זית) ושתיים וחצי כוסות מים בטמפרטורת החדר.

לשים את כל חומרי הבצק במיקסר כעשר דקות, מכסים את הקערה ומניחים להתפחה של שעה לפחות.

מכינים את המילוי - כל סוג של בשר ילך כאן, אסאדו מפורק, בשר טחון, כבש. הכל. הכינו אותו מראש בכמות של חצי קילו – בשלו או טגנו והוסיפו את התבלינים ועשבי התיבול האהובים עליכם. אם אתם משתמשים בבשר טחון, השאירו רבע לא מטוגן או מבושל מראש. כשתערבבו את הבשר החי עם המבושל ותכניסו ללחמנייה, החלבון של הבשר החי ידביק את העיסה טוב יותר.

עכשיו מחלקים את הבצק לכדורים בגודל הרצוי לכם ומכסים. חמש דקות אחר כך, מרדדים את הבצק המכודרר וממלאים אותו במילוי שהכנתם. אפשר למרוח מטבוחה או להוסיף עגבנייה. מהדקים את הכדור ומורחים עליו ביצה טרופה ושומשום. מכניסים לתנור שחומם מראש ל – 200 מעלות ל 25 דקות בערך, עד שהלחמניות מקבלות צבע.

אבל אם אין לכם כוח לחכות לבצק שיתפח – פשוט תרימו טלפון. מעדניות ומסעדות רבות מכינות את הפרשנות שלהן לממולאות הטעימות האלה.

נימוח ומושחת בכל ביס. צילום: שאטרסטוק

באן

כנראה שהחלוצה האמיתית של טרנד הלחמניות הממולאות היא לחמנית הבאן האסייתית, אשר מתועדת בספרות ההיסטורית של שושלת החאן. כבר אז, התענגו הסינים על הלחמניות האווריריות שטעמם בין בריוש לחלה ובתוכן מילויים בשריים. למזלנו, התענוג האקזוטי הזה מצא את דרכו לארצנו והפך לאחת המנות הפופולאריות במסעדות הסיניות.

במסעדת "פריים" המצוינת אשר לה סניפים בראשון לציון ובתל אביב, תוכלו למצוא באן מטורף ובתוכו נתח אסאדו בקר נימוח, איולי שום, אטריות שעועית קריספיות וחסה.

פריים, ראשל"צ. טל' – 0537104043

גוז'גיז'ה

עוד לחמנייה ממולאת קלאסית מהמטבח הבוכרי, היא הגוז'גיז'ה. לחמנייה בוכרית העשויה קמח ושמרים וממולאת בכבש או עגל הממלאים אותה במיץ טעים של בשר. אליפות.  

ב"מסעדת בוכרה" שברחובות מכינים את לחמניות הגוז'גיז'ה כשהן ממולאות בבשר כבש או עגל ובצל. שווה.

מסעדת בוכרה, רחובות, כשר – בד"צ בית יוסף. טל' – 0537104750

להזמין ממסעדה או להכין לבד, זה לא באמת משנה. העיקר שהטוב הזה ינחת כבר על שולחננו. לורד סנדוויץ' הבין מזמן שאין דבר יותר טעים מבשר בתוך לחם. ואנחנו נוסיף – בטח נאפים יחדיו.

כל המשלוחים מכל המסעדות