קמח, ומלא – הקמחים הבריאים שלא הכרתם

קמח טף, חומוס, אורז ועדשים – כל התוצרים הנפלאים שאפשר להפיק מהקמחים הבריאים ולשבוע כמו שצריך בלי להתפשר על כלום

מה לא נאמר על הקמח הלבן המוכר והטעים ועל אחיו עמוסי הגלוטן. אם מסיבות בריאותיות ואם סתם מסקרנות, אנחנו נחשפים בשנים האחרונות לקמחים בריאים יותר וטעימים לא פחות משלל מטבחים בעולם וגם במטבח הפרטי שלנו, אשר מעניקים את אותו העונג בפחות רגשי אשם. אז מה הקמח שלכם?

טיפים שישדרגו לכם את החלות לשבת

אינג'רה באהבה. גוג'ו מאכלים אתיופיים. צילום: באדיבות המקום

קמח טף – יקיר הצליאקים

קמח הטף נחשב לדגן המזין ביותר והפך כבר מזמן לטרנדי ביותר מבין הקמחים החליפיים. הוא אפילו קיבל ב 1996 את התואר הנחשק "מזון על", מארגון הבריאות האמריקאי. הוא דגן זעיר בעל טעם אגוזי עדין ועשיר בערכים תזונתיים כמו סידן, ברזל, מגנזיום, חומצות אמינו וחלבון ומסייע לחיזוק מערכת החיסון. המזל שלנו, שהוא גם טעים ממש ומצוין להכנה כפסטה, לחמים, בצקי פיצה, פאי או מאפים ועוגיות כמובן. בארצנו תמצאו אותו בעיקר בלחם האינג'רה המככב בכל המסעדות האתיופיות. האינג'רה רחבה כמו לאפה גדולה ובמרקם של לחוח והאתיופים נוהגים לפרוש עליה כמו על צלחת, מגוון של תבשילים אותם אוכלים יחד בני המשפחה, עם אצבעותיהם.

במסעדת "גוג'ו מאכלים אתיופים" ברחובות, תוכלו להזמין הביתה בדיוק חוויה כזו. לפרוש על השולחן אינג'רה המגיעה עם מנת הטעימות שלהם או בקופסאות על פי משקל ולחלוק חוויה משפחתית מיוחדת.

גוג'ו מאכלים אתיופים, רחובות. כשר – 0537106396

אוכל הודי במשלוח – תעשו מקום

אורז, תפוחי אדמה ושקדים

נשמע כמו התחלה של מתכון לפסח? אתם צודקים. קמח תפוחי האדמה מחליף את הקמח הלבן במאפים ובציפוי של שניצלים או דגים. עם קמח האורז תוכלו להכין קובות מופלאות מטוגנות או מבושלות. ואם אתם סוכרתיים, וודאי נחשפתם לקמח השקדים דל הפחמימות שבשילוב עם פסיליום יכול להחליף מאפים שונים. אולם אם אתם משתמשים בקמחים האלה לצורכי דיאטה – אז כדאי שתפסיקו. בכוס קמח אורז למשל יש כמעט 180 קלוריות יותר מאשר בקמח חיטה, אז אל תתפרעו...

הפאקורה ההודית. צילום: שאטרסטוק

קמח חומוס

עוד אחד מהקמחים הבריאים באמת. הוא מכיל פי שישה יותר חלבון מאשר בקמח הלבן, דל יותר בקלוריות ובפחמימות ממנו ומלא בחומצה פולית, חומצות אמינו, בסיבים תזונתיים, ברזל, סידן ומינרלים החשובים לצפיפות העצם. הקמח הזה אהוב מאד על הטבעוניים שכן הוא מדביק את האוכל ובכך מחליף במתכונים רבים את הביצה. אפשר להכין איתו פסטות, לחמים ואפילו פיצה וגונדי פרסי. אבל השימוש שלו שאנחנו הכי אוהבים הוא במאפים ההודיים המטוגנים. פעמים רבות הסמוסה ההודית מורכבת מקמח חומוס וירקות והפאקורה – הלביבה ההודית הפופולארית עשויה כולה קמח חומוס.

פאקורה מצוינת תוכלו להזמין מ – "לאנץ' בוקס אינדיה" שבכפר סבא, שישלחו לכם פאקורה בלאנץ' בוקס עם אורז בסמטי מתובל, וודג' ודאל. אפילו באילת תוכלו למצוא פאקורת ירקות מצוינת העטופה בקמח חומוס.

טיקה מסאלה, אילת. כשר.0536113288

טאקוס חגיגיים יאמי. צילום: שאטרסטוק

קמח תירס

הוא אמנם בעל ערך קלורי גבוה, אבל גם קמח התירס עתיר בוויטמינים. הוא חביב מאד על הצליאקים כיוון שניתן להכין עמו ללא בעיה מאפים, פסטות ודייסות אשר יותירו טעם עדין ומתקתק. אולם קמח התירס מככב בעיקר במטבח המקסיקני שם הוא המרכיב העיקרי בטורטייה המסורתית ובטאקוס. מ"לונסטאר טאקוס" שבת"א, תוכלו להזמין טורטיות מקמח תירס ובתוכן תבשילים מקסיקניים טבעוניים או בשריים. הפה שלכם יבער ויחגוג.

לונסטאר טאקוס, ת"א. טל' – 0539348145

תוכלו להשתמש בקמחים הבריאים כמעט לכל מטרה. לפעמים זה יטעם שונה. לעיתים זה ירגיש המדויק ביותר. אנחנו כבר הבנו, לכל סגנון בישול ולכל אחד – קמח משלו.

כל המשלוחים מכל המסעדות