יום העצמאות האמריקאי – חגיגה לישראל

מזל טוב אמריקה - מסלופי ג'ו ועד פיצה פאי, מברביקיו ועד צ'יזבורגר, קבלו את המקומות והמשלוחים שעושים כבוד למטבח האמריקאי כל השנה

למי אכפת שיום העצמאות האמריקאי, המכונה גם ה – "ארבעה ביולי", הוא תולדה של הכרזת העצמאות של ארצות הברית ב 1776 בשל התנתקותם מבריטניה הגדולה. שם, ביבשת הטעימה הזאת יום העצמאות – ממש כמו כאן, מלווה בזיקוקים, תהלוכות, מופעי ענק וכמובן – ברביקיו ובעברית – מנגל. מה שלנו אכפת, הוא ההזדמנות לחגוג עם ידידתנו הגדולה ולהרשות לעצמנו לפחות יום אחד של אוכל אמריקאי מושחת וטעים.

המבורגר זה מאסט: המומלצים שלנו

קולקציית המושחתים של מוזס. צילום: באדיבות הרשת

צ'יזבורגר

זוכרים את הסצנה המפורסמת ב"ספרות זולה", בה מנסה להסביר ג'ון טראוולטה לסמואל ל. ג'קסון כיצד האירופאים אוכלים המבורגר בשונה מהאמריקאים ומתעורר החשק לצ'יזבורגר? גוש הבשר העסיסי והגבינה הנוטפת עליו ונספגת עם מיצי הבשר והירקות בלחמניה עסיסית, היא אחד מהתענוגות המושחתים באמת. רשת "מוזס", מכינה בסניפיה הלא כשרים צ'יזבורגר מעולה ומנות אמריקאיות נוטפות תענוג מושחת נוספות כמו כנפיים ברוטב צ'ילי, נאגטס וקראק פאי. גילטי פלז'ר שווה במיוחד.

מוזס, כל הארץ, *9449

פיצה פאי

מכירים את הפיצות העבות, הטעימות האלה, שהגבינה שפוזרה עליהן בנדיבות מבעבעת ונשפכת? מקור הפיצה פאי הוא בשיקגו והיא למעשה עוגת פיצה וכמה שזה נשמע טעים, זה אפילו יותר מופלא כשטועמים. לא צריך לנסוע עד שיקגו בשביל לטרוף אותן. בבאר שבע מכינים פיצה פאי בעבודת יד ועליהן שלל תוספות טריות. בשביל לא להרגיש כבדים מדי, תוכלו להזמין סלט טרי לאכול לידן. רעבים לא תישארו.

פיצה פאי, באר שבע, כשר. 053-9426659

העיניים הגדולות של אמריקה. צילום: שאטרסטוק

סלופי ג'ו

אחד המאכלים המזוהים ביותר עם המטבח האמריקאי הוא ה"סלופי ג'ו" – ג'ו המרושל. הכריך ממולא הבשר הטחון, הבצל המטוגן והתבלינים קיבל את שמו המפוקפק בשל הבשר הנוטה ליפול אל מחוץ לכריך – מרושל. אנחנו משתדלים לא לצרוך יותר מדי מהכריך הטעים ועמוס השומן הזה, בכל זאת – המותניים. אבל אם כבר חוגגים אמריקה – אי אפשר בלעדיו. ברובן שבנתניה, תמצאו שלל מנות אמריקאיות כמו המבורגרים, קורנדביף, כנפיים מעושנות ברוטב מתקתק, צ'יפסים בשלל גרסאות ואיך לא? סלופי ג'ו. והוא טעים מאד... המבורגר מפורק, מוקפץ עם בצל מטוגן ורוטב ברביקיו שנערם אל תוך כריך ג'בטה עסיסי עם ספייסי מיונז. מנוחה נדרשת אחריו.

רובן, נתניה, כשר. 09-7485855

מעושן ולא נמאס לעולם. טקסס ברביקיו. צילום: באדיבות המקום

מנגל אמריקאי

ברור לכם שאי אפשר לסיים כתבה כזו בלי הברביקיו המפורסם מדרום ארצות הברית, שהתפשט לכל רחבי המדינה ולמדינות רבות נוספות בעולם. מדובר בבשרים שעברו צלייה במעשנה ועל הגריל כשלעיתים הם עטופים ברטבים כבדים ומסעירי חיך שכשטועמים אותם, המנגל הביתי שלנו נראה, איך לומר, דל מעט. בטקסס ברביקיו שבתל אביב מכינים בשרים כמיטב המסורת האמריקאית: כנפי עוף מעושנות ברוטב סרירצ'ה ומייפל, עוף קצוץ באותו הרוטב על ופל בלגי, שדרת ספריבס טלה מהמעשנה בגלייז ברביקיו – ויסקי ובורגרים עם רוטב של גבינות. הכי אותנטי, ראוותני וגדול. ממש כמו באמריקה.  

טקסס ברביקיו, תל אביב, 053-9366686

נכון, אנחנו לא יכולים תמיד לאפשר לעצמנו את המנות חוסמות העורקים האלה. אבל פעם בשנה, פשוט חייבים. היי, ארצות הברית עושה כל כך הרבה בשבילנו, לא נחגוג את יום העצמאות שלהם?

כל המשלוחים מכל המסעדות