ישר מהתנור: מנות אפויות ולא מטוגנות

במקום לפחד משמן עמוק, תחליפו אותו לתבנית אפייה! הנה כמה מאכלים שאובייסלי עוברים טיגון, אבל בגרסה האפויה שלהם. מקווים שאתם רעבים. באתם בדיוק בזמן לארוחת צהריים היישר מהתנור

גם אתם נבהלים משמן עמוק? מרעשים של טיגון ומאוכל שעובר דרך צלחת מרופדת בנייר סופג? אם התשובה היא כן, אספנו בשבילכם מבחר מנות שמוכיחות שאפשר גם בלי טיגון. אוכל שיוצא חם ולוהט מהתנור, עם טעם של בית וניחוחות של שבת, ובלי טיפת שמן.

החלפנו את הצ'יפס בתפוחי אדמה בתנור, אפינו את קציצות העוף שאנחנו רגילים לטגן והוצאנו את החצילים של הסביח מצלייה ממושכת בתנור. אז כל הטיפים לארוחה סופר מטוגנת, אבל ללא טיגון, ממש כאן. צלמו מסך ושמרו.

לכבוד שבת: איך משדרגים את החלות?

שומר על קריספיות! צילום: שאטרסטוק

כמו צ'יפס
תפוחי אדמה זה טוב, טעים, בריא ובא ישירות מהאדמה. אז במקום להכניס אותם חתוכים דק-דק לשמן עמוק, בואו נחתוך אותם דק-דק ונכניס לתנור. אז מהי צורת הצ'יפס האהובה עליכם? פרוסות עגולות כמו חטיף, אצבעות דקות וקראנצ'יות או דווקא אצבעות עבות ועסיסיות?
כל צורת שתבחרו תעבוד כאן – פשוט קולפים, חותכים, מסדרים על מגש כך שלא יעלו אחד על השני, מושכים במעט שמן ומלח ומכניסים לתנור!

ואם אתם מזמינים אוכל במשלוח, במקום לבחור בצ'יפס, תוכלו ללכת על תוספת תפוח אדמה אפוי. בחיינו שזה סופר טעים! במסעדת SOU כל האפשרויות קיימות בתפריט התוספות, גם תפוח אדמה אפוי, גם פירה וגם צ'יפס לאלו שלא מוכנים לוותר על התענוג.
SOU, קיסריה

למה לשמן אם אפשר לאפות?צילום: שאטרסטוק

קציצה לא מטוגנת
מכיני הקציצות מתחלקים ל-2: אלו שמטגנים ואלו שאופים. מרבית הבשלנים ילכו על שיטת הטיגון. ואנחנו אומרים – נסו את האפייה, מה תפסידו? חוסך זמן, בריא יותר וטעים לא פחות! אז מה עושים? פשוט מניחים את הקציצות על תבנית, מכניסים לתנור וכשהן מקבלות את הצבע הרצוי – הופכים ואופים גם את צידן השני.

את קציצות העוף האפויות המנצחות טעמנו במסעדת סברס הן עשירות בעשבי תיבול וטעמים והכי חשוב, הן אפויות! בתפריט עוד מבחר מנות מבושלות, או מהתנור: סלמון, קציצות בקר, צ'ילי קון קרנה ועוד.
סברס, כפר יונה

כן! חציל בתנור. צילום: שאטרסטוק

נפתח התיאבון: משלוחי סביח מומלצים

בלי לאכול תסביך! סביח ללא טיגון
תראו איך אנחנו הופכים סביח למנה ללא טיגון ברגע: לוקחים את החציל ומכניסים לתנור! זה הכל, כל כך פשוט שזה גאוני. את הביצה הקשה, הפיתה, הטחינה ושאר ירקות נשאיר כמובן כמו שהם.
אז איך מכינים חציל אפוי שיצא טעים לפחות כמו הגרסה המטוגנת?
פורסים,  ממליחים, מורחים בשמן זית, מכניסים לתנור שחומם מראש לכחצי שעה.

אולי שכנענו אתכם, אולי פתחנו לכם את הרעב לסביח אורגינל, בכל מקרה כל האפשרויות פרוסות לפניכם! רק תחליטו אם לחמם תנור ולקפוץ למטבח לפרוס חציל, או להמשיך בדיוק איפה שאתם נמצאים ולחכות שמנת הסביח שלכם תדפוק בדלת.
ואם זו האופציה שבחרתם אז סביח פרישמן ישמחו למלא לכם את הפיתה בכל הטוב שתבחרו מהתפריט: סביח עם בולגרית, סביח אורגינל, סביח מפורק בצלחת ועוד.
סביח פרישמן, קרית אונו

כל המשלוחים מכל המסעדות