לכבוד שבועות: לא מוותרים על חמאה

קרואסונים עוצרי נשימה, אגז בנדיקט, פולנטה וגם, לחמים ועוגיות – הממרח המשכר שמשדרג את האוכל ומוביל אותו בבטחה למחוזות השלמות. פרויקט עתיר חמאה (וכולסטרול) לכבוד חג השבועות

נכון, יש בה שומן רווי והיא לא בדיוק דיאטתית. ונכון שישנם כאלה המוכנים להישבע שאפשר להחליף אותה בשמן זית והטעם יישאר זהה. אבל אנחנו יודעים שלחמאה אין תחליף. לא סתם הצרפתיים משלבים אותה כמעט בכל מתכון, ההודים מזקקים אותה ומשתמשים בה לטיגון ואפילו התימנים הפכו אותה לסמנה המוטמנת בבטחה בג'חנונים.

חמאה חמאה, תמיד באה בטוב. צילום: שאטרסטוק

לאלו מכם שלא מוכנים לוותר על התרומה של החמאה למאפים או לבצק עלים, למרקם הפריך והמדופדף שהיא מעניקה למאפים כמו קרואסון או בריוש – הכתבה הזו בשבילכם

החטא המתוק: קינוחים חלביים לשבועות

בלי רעב! המלצות עוגות במשלוחים

קרואסון

ידעתם שהמאפה בעל אלף השכבות המגולגלות בחמאה קיבל יום בינלאומי משלו?! אז כן. אתם לא באמת חושבים שקרואסון עם מרגרינה יכול לעבוד. החמאה מרודדת אל תוך הבצק שוב ושוב והיא זו שמקנה לו את המראה והמרקם המעולעל והמתפצח שלו.

"הקונדיטוריה של גל" בחיפה, מספקת חלק מיצירות המופת שלה לבתי קפה וחברות קייטרינג בארץ, מארחת בפאטיו המקסים שלה וגם עושה משלוחים לכל אזור חיפה והקריות. טעם הקרואסונים המופלאים שמיוצרים במקום מעיד על כך שגל לעולם לא יוותר על החמאה בהם. לא משנה כמה משמינים הם יהיו. שווה כל קלוריה.

הקונדיטוריה של גל, חיפה, כשר. טל' – 0539348167

קרואסון חמאה של הקונדיטוריה של גל. צילום: באדיבות המקום

לא רק צרפתים

העם הצרפתי אינו היחיד שמקדש את החמאה. גם האמריקאים למדו את הפטנט ומכינים מאפים ורטבים רבים המבוססים עליה. נסו למשל להשיג אגז בנדיקט ללא רוטב הולנדז המבוסס על חמאה. לא תצליחו. גם האיטלקים מבססים חלק ניכר מהמנות הפופולריות שלהם על הגוש הצהבהב. כל מנות הפסטה והריזוטו בשמנת למיניהן לא יתקיימו בלעדיה. מ"אמורה מיו" המעולה בתל אביב, תוכלו להזמין למשל את מנת ה"ציו פבריציו" הקלאסית שלהם, היא מנת ריזוטו אל דנטה בתוספת פטריות, פרמז'ן, פטרוזיליה וחמאה. הרי אי אפשר בלעדיה.

אמורה מיו, תל אביב. טל' – 0539347976

איך אפשר בלי הפולנטה

נסו לומר לרומני לאכול פולנטה ללא חמאה. מובטח לכם שהוא יעווה את פניו במיאוס וישלח אתכם מעל פניו לחפש במקום אחר. אם תחפשו, תגיעו לגרסה האיטלקית לפולנטה, אבל גם שם לא תוכלו להתחמק מהחמאה ההופכת את התבשיל העשוי מתירס מרוסק מתפל למופלא. במסעדת ""uno הכשרה בתל אביב, תמצאו פולנטה אלוהית שכזאת שמלבד החמאה המובנית מאליה מכילה גם פטריות פורטובלו, ערמונים, אספרגוס טרי, פרמז'ן ושמן כמהין. שחיתות, כבר אמרנו?

מסעדת אונו uno, תל אביב. כשר. טל' - 0539346140

תבשיל פולנטה חגיגי. צילום: שאטרסטוק

מאיזה צד היא מרוחה

זוכרים את הסצנה ההיא מהשוק השחור בסרט "אלכס חולה אהבה", בו אמו של אלכס לא מוכנה לוותר לרוכלת הנכלולית על חתיכת החמאה שהיא מבקשת לבנה? מבטיחים לכם שאימו של אלכס לא התכוונה להכין עם החמאה הזו סופלה שוקולד או עוגיות חמאה (שאגב, גם אותם לא ניתן להכין בלעדיה), אלא פשוט למרוח אותה על לחם טרי. בינינו, מה יותר טעים משכבה עבה של חמאה המרוחה בדייקנות על פרוסת לחם פריכה שיצאה לא מזמן מהתנור? כלום כנראה. טוב, אולי אם תוסיפו קצת ריבה. לחם טרי תוכלו להזמין ממאפיית המשפחה בכפר סבא. החמאה עליכם.

מאפיית המשפחה, כפר סבא. כשר. טל' - 0539347960

אז נכון, הכולסטרול וכל זה. אבל היי, החמאה מכילה גם ויטמינים חשובים כמו a ו – d ואפילו אומגה שלוש. היא אינה מעלה סוכר ותורמת לראייה ולמניעת זיהומים. והכי חשוב, לא משנה מאיזה צד היא מרוחה, תכל'ס, במזונות שאנחנו אוהבים להתפנק בהם, אין לה תחליף. אתם זוכרים נכון? חיים פעם אחת.

כל המשלוחים מכל המסעדות