משלוחי גלידה ברחבי הארץ: כל הגלידריות השוות בפנים

כשהמזגן עובד בשיא העוצמה אבל החום בכל זאת לא מרפה, לא נותרת ברירה אלא להזמין משלוח של גלידה איכותית. המבחר מסנוור והבחירה קשה מדי? תנו לנו לעזור לכם עם זה...

בשלהי 2019, רגע לפני פרוץ משבר הקורונה, התבשרנו שרשת הגלידריות אייסברג מסיימת את פעילותה אחרי שני עשורים בדיוק. בשיא ההצלחה הפעילה הרשת פורצת הדרך לא פחות מ-14 סניפים, מהם נותרו  ביומה האחרון שישה בלבד. יש שיאמרו כי אחת הסיבות לסגירת הרשת המפורסמת, היא התחרות העזה בענף הגלידות הישראלי, המגלגל כשני מיליארד שקלים בשנה (שוק הגלידריות מגלגל כרבע מזה "בלבד"): סך הכול פועלות כיום בישראל כ-650 גלידריות, כשמחצית מהן פועלות כחלק מרשת.

כך לדוגמה רשת וניליה הפכה תוך זמן קצר יחסית לרשת בת 20 סניפים ואילו רשת לה גופרה, שמפעילה כבר קרוב ל-30 סניפים, מחזיקה לבדה לפי ההערכות בנתח שוק של כעשרה אחוז משוק הגלידריות בישראליות. לצד אלה תמצאו גם רשתות ענק דוגמת רשת גולדה, המפעילה יותר מ-50 סניפים בפריסה ארצית. רבים מהם, נפתחו בחמש השנים האחרונות.

מג'לטרו(הכי מתוק, הכי צבעוני. הגלידות של מרגלטו (צילום: באדיבות המקום

המהפכה הטעימה מכולן

לאורך שני העשורים האחרונים חלה מהפכה של ממש בתחום הגלידריות הישראלי, שרשת אייסברג הייתה אחת מהשחקניות הבולטות בו. אייסברג הייתה למשל ממבשרות גל גלידריות ה"סופר פרימיום", שלשמחתנו עדיין כאן איתנו. המהפכה בעולם הגלידות הגיעה בעקבות מהפכת הבריאות, שהולידה דרישה הולכת וגוברת למוצרים טבעיים, שהגיעה יד ביד עם סלידה מחומרי טעם וריח מלאכותיים וחומרים משמרים. כל זה הוביל להולדתן של גלידריות שמקפידות לייצר את הגלידות שלהן במקום מחומרים איכותיים בלבד וללא שימוש בתוספים למיניהם.

כמו כן בעשורים האחרונים הקהל הישראלי נחשף למגוון רחב של חומרי גלם ושילובי טעמים אקזוטיים, אם בתכניות הריאליטי ואם במסעותיו בעולם. הפתיחות לחוויות קולינריות חדשות, השפיעה בסופו של דבר גם על הגלידריות. כפועל יוצא מכך זכינו להכיר טעמי גלידה שבעבר לא יכולנו אפילו לדמיין כמו בייגלה מלוח (גולדה), יוגורט מי זאהר, מרקחת משמש ופיסטוקים קלויים (וניליה), טחינה וערמונים (אייססלון), תה ירוק יפני (ארטה), וואסאבי (מוסלין) והרשימה עוד ארוכה וטעימה.

אם ברגעים אלה בלוטות הטעם שלכם כבר עובדות במרץ, נראה שאכן הגיעה השעה להזמין גלידה במשלוח ויפה שעה אחת קודם. קבלו את ההמלצות שלנו לימים לוהטים אלה.

בלוברי – נהריה

סניף הגעתון של רשת הגלידריות והיוגורטריות בלוברי, הוא הסניף הוותיק ביותר של הרשת, שמונה נכון להיום שבעה סניפים. הוא בא לעולם בשנת 2006 ותוך זמן קצר הפך לסיפור הצלחה. בתחילת הדרך הסניף המקסים שצופה על נקודת המפגש בין הגעתון לים התיכון, פעל כיוגורטריית בוטיק וגלידרייה שהציעה גלידה איטלקית בייצור עצמי בלבד. במהלך הזמן סל המוצרים הלך והתרחב ואילו כיום ניתן להזמין גם שייקים מקוריים, קרפים צרפתיים, סלטי פירות ועוד.

ההמלצה שלנו: מארז גלידה איטלקית במשקל 1 ק"ג הכולל גלידה בטעמי פיסטוק, שוקולד בלגי ועוגיות לוטוס (88 שקלים, מגיע עם 5 גביעים/כוסות, כפיות גלידה ומפיות). ואם אתם במקרה לא רק רעבים אלא גם צמאים, נמליץ לכם ללכת על שייק "קליל בקיץ": שייק מרענן על בסיס תפוזים המורכב מפסיפלורה, אננס, אפרסק ומנגו (26 שקלים).  

בלוברי, שדרות הגעתון 52, נהריה. 053-9429063

בלוברימארזי גלידה במשלוח עד הבית. בלוברי. צילום: דניאל נחום

בליס – פתח תקווה

בליס היא רשת גלידריות המונה נכון לכתיבת שורות אלה שני סניפים: הראשון נפתח ב-2012 בנתניה והשני ב-2018 בפתח תקווה. מאחורי בליס עומדת שירן אברמוב, שאחרי שהשתחררה מצה"ל בתום שירות כקצינה בשכם, טסה לאיטליה כדי להתמחות בייצור גלידות. בנוסף לגלידות טעימות ומרשימות באיכותן כמו גלידת שרי מאניה, שוקולד שקדים בקרמל מלוח, פיסטוק מוצרט וקרם ברולה (חצי ק"ג – 56 שקלים, קילו – 92 שקלים), תוכלו להזמין גם מנות מיוחדות כמו מנת בליס (5 טעמים על שברי וופל, 3 תוספות, קצפת ופירות העונה – 52 שקלים), וופל על מקל (עם כדור גלידה, קצפת ושוקולד חם – 29 שקלים) ובננה ספליט (בננה מקורמלת, פירורי קרמבל, 2 טעמי גלידה, שוקולד חם וקצפת – 41 שקלים).

בליס, ז'בוטינסקי 72, פתח תקווה. 053-9345062

ד"ר לק – הרצליה

ד"ר לק היא מהרשתות המפורסמות ביותר בישראל. תרמה לכך העובדה שהיא פשוט הייתה כאן לפני כולן: היא החלה את דרכה בשנת 1986, לאחר שרופא השיניים ד"ר דני כותני, חזר מטיול בהולנד וגילה שהוא לא מסוגל להתקרב לגלידה שמיוצרת משומן צמחי ומכילה חומרים משמרים וצבעי מאכל.

בצר לו, החל לרקוח גלידה במטבח הביתי שלו ומאוחר יותר עבר לייצר גלידה במפעל הגלידה של משפחת חינאווי ביפו. סמוך למפעל הפעיל ד"ר כותני דוכן קטן שבו הציע גלידות בטעמים לא שגרתיים כמו תפוז סיני ויין לבן עם טרגון. ההצלחה המסחררת לא איחרה להגיע והמפעל הקטן הפך לרשת משגשגת שבשיאה הפעילה 22 סניפים בפריסה ארצית.

ההמלצה שלנו: קילו גלידה בטעמי מוקה ברזיל, קרמבו, תמרים רום ופקאן, אשכוליות קמפרי ופירות יער. בנוסף לגלידה משובחת תוכלו להזמין מד"ר לק גם מבחר עוגות איכותיות (120 שקלים לעוגה), וופל בלגי (20 שקלים) וקרפ צרפתי (20 שקלים). אם אתם זקוקים מסיבה כלשהי לתוספת רצינית של מתיקות, הזמינו גם כוס קצפת לקינוח (450 מ"ל – 16 שקלים) ולמה לא בעצם (אנחנו לא שופטים)?

ד"ר לק, סוקולוב 32, הרצליה. 053-9425494

ג'לטרייה – תל אביב

אחרי ששדרג את שכונת אזורי חן עם גרינברג ביסטרו ומסעדת גרקו, בחר המסעדן צביקי עשת להגשים חלום ילדות על גלידרייה איטלקית אמיתית והקים את אחד המקומות המתוקים ביותר בעיר. לטובת המקום החדש הוא שיתף פעולה עם אחד מאמני הגלידה הנחשבים בעולם, גיאקומו שיאבון ואף רכש מכונת גלידה מתקדמת של חברת קטבריגה, הנחשבת לפרארי של מכונות הגלידה.

מאז שהמקום המהמם נפתח ב-2014 ועד היום, זכינו לטעום בו גלידות מופלאות בטעמים לא שגרתיים כשבין היתר מדובר בקולקציה שלמה שנוצרה בהשראת ארוחת הבוקר (גלידת אגז בנדיקט, גלידת לחם טרי עם ריבת תות וגלידת פנקייק עם סירופ מייפל). מעבר לגלידות משובחות בטעמים כמו עוגת גבינה, סורבה אוזו אשכוליות, באצ'י, אגוזי לוז ופאבלובה תות (1 ק"ג גלידה – 90 שקלים), תוכלו להזמין מג'לטרייה גם מגוון עוגיות כמו עוגיות חמאה במילוי נוטלה ובציפוי שוקולד חלב (עוגיית נוטלה – 10 שקלים) ועוגיית שוקולד צ'יפס בציפוי שוקולד לבן ושקדים קלויים – 12 שקלים).

כמו כן תוכלו לפנק את עצמכם עם שלל עוגות ייחודיות, לרבות עוגות בהשראה יוונית כמו רוואני (עוגת סולת יוונית קלאסית – 96 שקלים), פורטוקלופיתה (עוגת פילו ותפוזים – 96 שקלים) ועוגת תמרים (96 שקלים).

ג'לטריה, גרינברג 25, תל אביב. 03-6703626

מרג'לטו – באר שבע

מרג'לטו היא גלידריית בוטיק שפועלת בבאר שבע מאז 2014. היא באה לעולם ביוזמתו של יאיר מרגלית, יליד ימית, שעבר עם הוריו לעיר ב-1982. אחרי תקופה ארוכה במהלכה עבד בתפקידים שונים בתחום השיווק, נסע לאיטליה ושם למד את רזי הכנת הגלידה בבית הספר לגלידה שבעיר פורדנונה. כשחזר לישראל, החליט ליישם את הידע שרכש בעיר שהייתה לו לבית במשך רוב חייו ובכך הקפיץ את רף האיכות של הגלידה בבאר שבע בכמה ס"מ טובים.

הגלידה של מרגלית מיוצרת מחומרים טבעיים בלבד וללא צבעי מאכל ומאופיינת באחוזי שומן נמוכים ביותר (בין 8-6 אחוז בלבד). בנוסף קולקציית הגלידות של מרגלית כוללת מספר טעמים מדליקים במיוחד כמו מלבי, בננה וקשיו, זביונה, קפה ושיבאס, קרמשניט ועוד (500 גרם – 50 שקלים, קילו – 75 שקלים). בנוסף לגלידות משובחות מאין כמוהן, מרגלית גם מעביר סדנאות שבהן הוא מלמד ילדים ומבוגרים את רזי הכנת הגלידה האיטלקית. שנאמר: בואו בהמוניכם!  

מרג'לטו, שדרות יוהנה ז'בוטינסקי 13, באר שבע. 053-9368515

ג'ט לקהנבחרת של ג'ט לק. צילום: בן טייב

ג'ט לק – אשדוד

רשת ג'ט לק החלה את דרכה כגלידרייה אשקלונית קטנה ב-2015 ואילו כיום היא רשת המפעילה שמונה סניפים. ג'ט לק מוציאה לשון ארוכה לטרנד הבריאות השמרני משהו עם קינוחי גלידה מושחתים מאין כמוהם. הכוונה היא למשל לשילוב המופלא בין כנאפה לגלידה (כנאפקייק – 65 שקלים), למגדל המורכב משישה פנקייק וארבעה כדורי גלידה (פנקייק מושחת – 119 שקלים) ולכריך הוופל והגלידה המפורסם של הרשת (סאב ג'ט חצי חצי – 69 שקלים).

עם כל הכבוד לקינוחי האקסטרים של הרשת, הגלידות האיטלקיות של ג'ט לק בהחלט עומדות בפני עצמן. בין היתר מדובר בגלידות בטעמים כמו בייגלה מלוח, בראוניז, קינדר בואנו, מקופלת, הרשיז, מסטיק ופררו רושה וכן סורבטים בטעמים כמו לימון, פירות יער, אננס ופסיפלורה (500 גרם גלידת שמנת איטלקית וסורבה בייצור עצמי – 50 שקלים, קילו – 86 שקלים). 

ג'ט לק, הגדוד העברי 5, אשדוד. 053-8096097

סינטה בר אקספרס – חיפה

במקום להזמין גלידה או קינוחים בלבד, אתם תמיד יכולים להזמין ארוחה שלמה ולקנח עם גלידה איכותית של בן אנד ג'ריס. זאת בהנחה שתבחרו להזמין ארוחה מבית היוצר של מסעדת סינטה בר החיפאית. כי אחרי מנות כמו נקניקיות עגל (39 שקלים), כריך קורנדביף מעושן (57 שקלים) או קבב טלה (63 שקלים), אין יותר מתאים מלרדת על 500 מ"ל של גלידת צ'אנקי מנקי (עם בננות, חתיכות פאדג' ואגוזי מלך – 32 שקלים) או ניו-יורק סופר צ'נק (גלידת שוקולד עם פאדג', פאדג' לבן, פקאנים, אגוזי מלך ושקדים מצופים – 32 שקלים).

סינטה בר אקספרס, שדרות מוריה 131, חיפה. 053-9381926