מזמינים – מכינים – נהנים בבית

המעדנייה של פסטה מיאה וילסון עוד תגרום לכם להתאהב מחדש במטבח. מגוון פסטות טריות ורטבים להכנה ביתית בצ'יק וכמובן מנות מפנקות במשלוח עד הבית. זהירות הצפייה ממכרת

אין זה סוד שהסוד למנת פסטה איכותית, טמון בחומרי גלם איכותיים. כי כשהפסטה טרייה והרוטב מוקפד, רוב הסיכויים ששום דבר לא ישתבש בדרך למנה המושלמת (אלא אם כן אתם מוכשרים במיוחד כמובן). הבעיה היא שלהכין פסטה טרייה בבית, זה לא בדיוק משחק ילדים. יש אף שיאמרו שכדי ללמוד להכין פסטה כהלכתה, יש להשקיע חיים שלמים. אם בחרתם משום מה להשקיע את החיים שלכם בתחומים אחרים, אין סיבה שתאמרו נואש – נכון להיום ניתן להזמין את כל הפסטות הטריות של פסטה מיאה, גם במשלוח ולהרכיב מנות פסטה מנצחות במינימום מאמץ.

פסטה מיה וילסון

צילום: דרור ורשבסקי

פסטה של מקצוענים במטבח הביתי

הודות לשירות המשלוחים של פסטה מיאה סניף וילסון (תל אביב), ניתן להזמין את כל סוגי הפסטות הטריות המיוצרות במפעל המשפחתי של הרשת ולהרשים את המשפחה והחברים עם פסטה יוצאת דופן באיכותה, בדיוק כמו במסעדה. בנוסף לפסטות הרגילות ולפסטות הטבעוניות (74 שקלים לק"ג), ניתן להזמין גם פסטה ללא גלוטן (18 שקלים ל-250 גרם) וכן אפשר להזמין גם סוגים שונים של ניוקי ורביולי כמו ניוקי תרד וריקוטה (47 שקלים ל-530 גרם) ורביולי גבינת עיזים (48 שקלים).

לצד הפסטות תמצאו מגוון רחב של רטבים לפסטה כמו שמנת בטטה (49 שקלים ל-500 גרם), פסטו (34 שקלים ל-250 גרם) ושמנת פונגי (49 שקלים ל-500 גרם). כמו כן ניתן להזמין מפסטה מיאה גם בצק פיצה ובצק פוקצ'ה (10 שקלים ליח') ואפילו כדורי מוצרלה (17 שקלים לכדור).  

המעדניה של פסטה מיה וילסון

לא על הפסטה לבדה

בנוסף למוצרי המעדנייה השונים, אפשר כמובן להזמין את כל המנות מהתפריט הקבוע של המסעדה. למעשה לכבוד הקיץ שהגיע, השיקו בפסטה מיאה מספר פיצות חדשות ומדליקות: פיצה ארטישוק (66 שקלים), פיצה מסקרפונה (עם ממרח מסקרפונה מתובל בבזיליקום ופרמז'ן – 66 שקלים), פיצה בייקון (עם רצועות בייקון טלה – 66 שקלים), פיצה מרינרה טבעונית (54 שקלים) ופיצה ביאנקה (פיצה לבנה עם גבינת מוצרלה, רוקפור, עלי תרד, אגוזי מלך ושבבי פרמז'ן – 66 שקלים).

כמו כן תמצאו בתפריט המשלוחים מנת פסטה קיצית חדשה בשם "מרה מונטה": פסטה לבחירה ברוטב על בסיס שמן זית, שום, מיץ לימון ויין לבן עם שרימפס, קלמרי, שרי ופטרוזיליה – 82 שקלים). מעבר לכל זה, מציעים לראשונה בפסטה מיאה להזמין במשלוח מבחר ארוחות ילדים שוות ביותר כמו ארוחת המבורגר (עם צ'יפס ושתייה קלה - 49 שקלים, תוספת בורגר – 13 שקלים), ארוחת שניצלונים (עם פסטה ברוטב לבחירה ושתייה קלה – 49 שקלים) ועוד.

פיצה של פסטה מיה

צילום: דרור ורשבסקי

נסו את זה בבית!

כדי שהפסטה שתכינו בבית תצא בדיוק כמו זו שבימים כתיקונם ניתן להזמין במסעדה עצמה, חשוב להקפיד על מספר כללים פשוטים. אילן מוזס, השף של פסטה מיאה וילסון, חושף את הסודות הקטנים מאחורי מנת הפסטה המושלמת:

  • כמה כמה – על כל 100 גרם פסטה לא מבושלת, יש להרתיח ליטר אחד של מים בסיר. על כל 6 ליטר מים, יש לשים בסיר 50 גרם מלח גס ומעט שמן זית.
  • זמן בישול – פסטה טרייה דורשות בישול קצר מאוד בהשוואה לפסטה יבשה: ביום שבו מקבלים את הפסטה, יש לבשל פסטות דקות כמו בומבטי או לינגווינה במשך שלוש עד ארבע דקות סך הכול ופסטות עבות כמו גרגטי או קוארדטיני, במשך ארבע עד חמש דקות. אם מכינים את הפסטה ביום המחרת, יש להוסיף דקה אחת לזמן הבישול וכך מדי יום יש להוסיף דקה נוספת.
  • אל דנטה – אחרי שלוש עד ארבע דקות של בישול, יש להוציא חתיכה אחת של פסטה ולנגוס בה. באיטליה נהוג להגיש את הפסטה במידת אל-דנטה אך אם היא קשה מדי לטעמכם, ניתן להמשיך בבישול. צריך רק לקחת בחשבון שתהליך הבישול ממשיך גם לאחר הוצאת הפסטה מהמים.
  • יחס הזהב - 250 גרם של רוטב על בסיס עגבניות כמו פומודורו, פרסקו מסקרפונה או בולונז, מתאים לכמות של 250 גרם פסטה. לעומת זאת 250 גרם של רוטב פסטו או רוטב על בסיס שמנת כמו שמנת פונגי, שמנת דל בוסקו או שמנת בטטה, מתאים לכמות כפולה (500 גרם פסטה).
  • אל תתנו לה לחכות – בתום הבישול יש לסנן את הפסטה ולהוסיף לסיר או למחבת שבו נמצא הרוטב. הפסטה לעולם לא ממתינה לרוטב! הרוטב צריך להיות חם ולהמתין לפסטה. כשמדובר ברוטב פסטו לעומת זאת, הסיפור מעט שונה: רוטב פסטו נשרף במהירות ולכן יש לשים את הרוטב במחבת, להוסיף מעט ממי הבישול של הפסטה ולהקפיץ עם הפסטה על אש נמוכה מאוד כחצי דקה, עד שהרוטב יעטוף את הפסטה היטב.