מצעד הפיצות המושחתות #2: גבינה ועוד קצת גבינה

מגבינות הצאן של רוברטה וינצ'י בפרדס חנה-כרכור לריקוטה של רוסו פומדורו בבאר שבע – אלו הפיצות שיעשו טוב על הנשמה (ועל הכרס כמובן) של כל חובב גבינות מושבע

סבא איטלקי זקן (לא ג'פטו אחד אחר), אמר פעם שאין כזה דבר "יותר מדי גבינה על פיצה" וישר הזמין פיצה עם תוספת של לא פחות מארבע גבינות שונות. הוא אפילו דאג שיכניסו גם כמות נאה של גבינה מותכת בקראסט. אך כשהגיעה הפיצה, גילה לתדהמתו שמרוב פרמז'ן, סנט מור, רוקפור ומנצ'גו, הוא שכח להזמין תוספת מוצרלה.

למרות האכזבה, הוא לא אמר נואש. אחרי שחיסל את הפיצה הטעימה, נכנס חיש מהר למיטה. הוא ידע שאם יזכה לשנ"צ רצינית, עד הערב כבר יפתח תיאבון גדול מספיק לפיצה נוספת. והפעם – הוא לא ישכח את המרכיב החשוב ביותר בכל פיצה באשר היא.

אם חשתם הזדהות עם גיבור סיפורנו, הכתבה הזו מוקדשת לכם. תמצאו בה שבעה מקומות שמציעים פיצות "גבינתיות" במיוחד, שמגיעות לוהטות אפילו במשלוח.

תסתכלו טוב כי מתחת לגבינה יש...עוד קצת גבינה! צילום:שאטרסטוק

 

אקסטרה צ'יז פיצה – ירושלים

את המסע הקולינרי שלנו בחרנו להתחיל במקום שמבין לעומק את החשיבות של תוספת הגבינה: אקסטרה צ'יז פיצה הירושלמי. בין אם מדובר באקסטרה גבינה או בתוספת בולגרית (פיצה אישית – 4 שקלים, פיצה משפחתית L או XL – 16 שקלים) ובין אם מדובר במוצרלה שממלאת את השוליים של פיצה צ'יז קראסט (L – 65 שקלים, XL – 80 שקלים), אין ספק שהגבינות מככבות בענק בתפריט הפיצות של אקסטרה צ'יז.

אם אתם רוצים ללכת עד הסוף עם התשוקה לגבינות, טוב תעשו אם תזמינו פיצה 4 גבינות המגיעה עם גבינת עיזים, גבינה צהובה, גבינה בולגרית ומוצרלה משובחת (65/90 שקלים). לחובבי החריף לעומת זאת, נמליץ ללכת על צ'יז קראסט חריף (70/85 שקלים) ולחובבי האקסטרים, נמליץ על פיצה אלפרדו (פיצה על בסיס רוטב שמנת פטריות, מוקרמת בגבינה צהובה, מוצרלה ופטריות טריות – 65/90 שקלים).

אקסטרה צ'יז פיצה, דב גרונר 2, ירושלים. 053-7103660

מרקוס – עתלית

הפיצות של מרקוס, הן מהפיצות היותר מיוחדות שתתקלו בהן בכביש החוף. הבצק המושקע עובר התפחה איטית של 24 שעות, כל חומרי הגלם מגיעים ישירות מאיטליה וכל הגבינות בתפריט הן באיכות הגבוהה ביותר שישנה. הכוונה היא למשל לטבעות גבינת העיזים שמככבות בפיצת "לאוהבי הגבינות", לכדורי המוצרלה באפלו שמעטרים את פיצת "למביני עניין" ולפארמג'אנו רג'יאנו שמפוזרת בנדיבות על פיצת "קלאסיקה איטלקית".

מחירי הפיצות נעים בין 29 שקלים (פיצה אישית – 250 גרם) ל-74 שקלים (למביני עניין – רוטב שמנת, כדורי מוצרלה באפלו, בטטה, בצל מקורמל ושמן זית) וישנה אפשרות להזמין גם פיצה ללא גלוטן (עם בצק מקמח שקדים).    

מרקוס, דרך הים 2, עתלית. 053-9380772

רוברטה וינצ'י – פרדס חנה-כרכור

מה עוד אפשר לכתוב על רוברטה וינצ'י שטרם נכתב? אולי רק שהפיצות המעולות שלה, טעימות לא פחות כשהן מגיעות במשלוח, במיוחד אם מזמינים אותן עם תוספת של גבינת מוצרלה מעושנת, פקורינו או פרמז'ן (8 שקלים). אם מתחשק לכם להכיר שילוב מיוחד במינו, נמליץ לכם להתוודע לפיצה שנקראת פפרוני עגל, המגיעה עם רוטב עגבניות, מוצרלה, ריקוטה, פפרוני עגל, שום ואורגנו (65 שקלים). כמו כן חובבי גבינות הצאן ישמחו לפגוש בצלחת (או בקרטון) את פיצת גבינות הצאן המפורסמת של רוברטה וינצ'י, המגיעה עם סלסת עגבניות קרה ושמן עשבי תיבול (62 שקלים).

רוברטה וינצ'י, אחוזה 43, פרדס חנה-כרכור. 053-6111595

פיצה 4 גבינות. במילה אחת - קלאסיקה. צילום: שאטרסטוק

פיליפ פיצה צרפתית – תל אביב

כבר יותר מעשור שבפיצריית הבוטיק המקסימה מציעים פיצות בלתי נשכחות שעושות הרבה כבוד לעולם הגבינות. הכוונה למשל לפיצות כמו "לה רולדה" (גורגונזולה, מוצרלה, רולדת שפק, תפוח אדמה, שום ופרמז'ן – 59/89 שקלים) או "ארבע גבינות", המגיעה עם מבחר משתנה של גבינות (62/92 שקלים).

מעבר לגבינות איכותיות ביותר, תמצאו בתפריט התוספות של פיליפ גם תוספות מדליקות נוספות כמו צ'וריסו, בשר טחון, בייקון, מרגז (אישית – 12 שקלים, משפחתית – 17 שקלים), אגוזי פקאן, צלפים (3 שקלים), פלפל קלוי, חציל בגריל (6/9 שקלים) ועוד רבות וטעימות אחרות.

פיליפ פיצה צרפתית, קרליבך 20, תל אביב. 053-8092684

רוסו פומודורו – באר שבע

אנחנו מאוד מקווים שאתם עדיין רעבים כי מתך אביב נקפוץ הישר לבאר שבע ושם נפגוש את רוסו פומודורו, שמציעה אף היא פיצה עשירה בגבינות הנקראת Quattro Formaggi (רוטב עגבניות, מוצרלה, אמנטל, גורגונזולה, גרנה פדנו, שמן זית ובזיליקום – 55 שקלים). למעשה התפריט של רוסו פומודורו כולל גם גרסה משודרגת של המנה, שכוללת בנוסף גם גבינת ריקוטה ותערובת עלים מתובלת בשמן (Quattro Formaggi Special – 63 שקלים).

אך זה עוד לא הכול - בתפריט העשיר של המסעדה הדרומית מככבות גם מנות כמו פיצה ריקוטה (גבינת ריקוטה בשוליים, גבינת מוצרלה, גבינת גרנה פדנו ומלח גס – 54 שקלים) ופיצה בוראטה, המגיעה עם כדור גבינת בוראטה, גרנה פדנו, מוצרלה, שמן זית, בזיליקום וחומץ בלסמי (69 שקלים). כמו כן נציין כי סיפרו לנו שברוסו פומודורו מציעים פיצות טבעוניות לא רעות בכלל.

רוסו פומודורו, דרך אליהו נאוי 18, באר שבע 08-9722221

את הדיאטה תתחילו מחר, בינתיים תזמינו מגש. צילום: שאטרסטוק

פיצה לינגה – קריית חיים

אם כבר הזכרנו גבינות טבעוניות, נציין כי פה ושם אמנם אפשר למצוא תחליפי גבינה טבעוניים שטעמם חביב ומרקמם סביר. בפיצה לינגה לעומת זאת, החליטו שלא להתפשר על פחות מהטוב ביותר. בשל כך בפיצות הטבעוניות של פיצה לינגה, תמצאו את הגבינשיו של עדיקא: גבינת קשיו טבעונית מוצלחת במיוחד המיוצרת מחומרים טבעיים בלבד, ללא חומרים משמרים ומייצבים.

אך האמת היא שעם כל הכבוד להצלחה של עדיקא, אנחנו עדיין שומרים אמונים לדבר האמיתי. בתפריט של פיצה לינגה תמצאו שילובים נהדרים של גבינות איכותיות עם ירקות. החביב עלינו מכולם הוא השילוב בין גבינת סנט מור עיזים לעגבניות מיובשות ובטטה אפויה (פיצה סנט מור – 74 שקלים). עם זאת, מדי פעם בפעם אנחנו מזמינים גם את הפיצה היוונית שמגיעה עם מרבד צבעוני של חציל קלוי, זיתי קלמטה, עגבניות שרי, פטה וזעתר טרי (76 שקלים).    

פיצה לינגה, אח"י אילת 21, קריית חיים. 053-8092973

ברדק – ירושלים

את הסיור הגבינתי שלנו פתחנו בירושלים ושם גם נסיים. כי במסעדת הברדק, לוקחים את הגבינה הכי רחוק שרק אפשר. כך למשל בתפריט של הברדק תמצאו חמש פיצות שונות הכוללות לפחות ארבעה סוגי גבינות. אבל גם בפיצות שכוללות "רק" שתיים או שלוש גבינות, ניכר שהושקעה מחשבה רבה ביצירת השילובים המרתקים.

בין השאר מדובר בשילוב בין גבינת פקורינו לאננס (פיצה גילה קטנה – 41 שקלים, גדולה – 79 שקלים), בין תערובת גבינות הבית לסלמון מעושן, רוטב אלפרדו וקישוא צלוי (קריית יובל – 49/89 שקלים) ובין גבינת קשקבל לזיתי קלמטה, בזיליקום, בצל סגול ואנשובי (בר יוחאי – 49/89 שקלים).

ברדק, בית יעקב 4, ירושלים. 053-7103562

בא לכם מגש עם "בשר"? כנסו ללינק הבא:

מצעד הפיצות המושחתות #1: תוספות או לא להיות