ראש בראש במשלוחים: צ'וריסו או פיצה?

הערב ייערך המשחק המכריע בין ספרד לאיטליה, אבל הקרב האמתי מתקיים בין משלוחי האוכל הלאומיים של אותן מדינות. אז מה תעדיפו להזמין ולאכול בזמן המשחק: פאייה או פסטה?

המתח בעיצומו, שתי הנבחרות הדומיננטיות, ספרד ואיטליה, יתמודדו ביניהן על המקום היוקרתי ברבע גמר היורו. האחת תתמודד עם אחד השחקנים המצליחים ביותר בעולם - הלא הוא צ'וריסו, והשנייה תציג לראווה שחקן מוכר וכמעט לא ניתן להכנעה - מר פיצה...

דל בוסקה יגיע עם אלברו מוראטה, ג'רארד פיקה, סרחיו ראמוס, אנדרס אינייסטה, דויד סילבה ועוד. איטליה לא נשארת פראיירית ומציגה אף היא נבחרת מרשימה הכוללת, בין היתר, את ג'אנלואיג'י בופון, אנטוניו קנדרבה, דניאלה דה רוסי, עמנואלה ג'אקריני, גרציאנו פלה ועוד רבים וטובים. אבל אנחנו אומרים, עזבו אתכם ממשחק כדורגל מכריע, בואו נבחן את הדברים החשובים באמת: משלוחי – א-ו-כ-ל!! קבלו את משחק ה'ראש בראש' הקולינרי איטליה מול ספרד.

מחצית ראשונה: מרק גספאצ'ו מול מרק מינסטרונה

היתרון הראשון כבר נרשם לספרד, כיוון שהגספאצ'ו הוא מרק קר ולכן הוא נפלא בעונה הזו ומתאים מאוד מבחינת הטעמים לחיך הישראלי. המרק מורכב מעגבניות שרי, חומץ יין, הרבה שמן זית ושום לפי הטעם. הגספאצ'ו הוא בעל מרקם עדין וטעים ומושלם כמנה ראשונה בקיץ.


מרק המינסטרונה האיטלקי הוא מרק מוכר וידוע על טעמיו הנפלאים ועשיר בירקות בריאים ומזינים, כמו סלרי, בצל, גזר, עגבניות, פלפל אדום, שעועית, קישוא ותפו"א. גולת הכותרת שלו היא כמובן תוספת הפסטה המסולסלת שבו; וכשמתחילים לאכול אותו, חייבים למלא קערה שנייה!


ההכרעה:
אמנם את מרק המינסטרונה, הישראלים אוהבים הרבה יותר בחורף, אבל בשל העונה החמה של המשחק, מרק הגספאצ'ו לוקח בהפרש קל...

מחצית שנייה: פיצה מול צ'וריסו

אוהבים נקניקיות?! האמת שלקרוא לצ'וריסו 'נקניקיה' זה לעשות לו עוול. לא מדובר בנקניקיה חיוורת ממוצעת, עם סטיגמה שלילית, אלא בנקניקיית פאר שעשויה מחזיר (אוי גוולעד!). אבל אל דאגה - בארצנו הקטנה ניתן להשיג גם צ'וריסו כשר העשוי מחלקי בשר צוואר/קשתית או צלעות. בכל מקרה, הצ'וריסו מתובל בהרבה צ'ילי חריף או מתון (תלוי בטעם האישי). יאמי!



את הפיצה אין בכלל צורך להציג: היא ותיקה, ידועה, מגוונת ואף פעם לא מאכזבת. הפיצה האהובה והמוכרת באיטליה היא המרגריטה הכוללת רוטב מעגבניות מבושלות מרוסקות וגבינת מוצרלה, עלי בזיליקום ושמן זית איכותי.


ההכרעה:
כאילו שלצ'וריסו היה בכלל סיכוי...


הארכה: פאייה מול פסטה

כשיש שיוון חייבים הארכה. עכשיו שולפים את התותחים הכבדים וספרד ראשונה. הפאייה עולה למשחק על מחבת גדולה מאלומיניום. יש בה אורז בסגנון ולנסיאני ואוכלים אותה בדרך כלל בימי ראשון בארוחות משפחתיות, כמו חמין/ג'ולנט אצלנו בשבת. אם תגיעו לספרד, יגישו לכם אותה ביום חמישי כמנה עיקרית. היא אמנם התחילה את דרכה כמנה לעניים אבל כיום היא ממש לא! מלבד אורז, יש בה פלפלים ועגבניות, ותבלינים כמו שום, רוזמרין, עלי דפנה ופפריקה מתוקה. אפשר להגיש אותה גם עם בשר ועוף. מנחם וטעים.

הפסטה האיטלקית מוגשת ברוב הדר ופאר, ארוכה, אל דנטה, עם שום, שמן זית, רסק עגבניות, עלי בזיליקום וגבינת פרמז'ן מגורדת מעל. תענוג! יש לה צורות וטעמים רבים ומגוונים כמו מקרוני, רביולי, ניוקי ועוד, והיא מוגשת בשלל רטבים, מלבד רוטב עגבניות, כדוגמת רוטב אלפרדו, פסטו או בלונז.


והמנצחת הגדולה שלנו היא איטליה
!