4 מתכונים מנצחים לפסח: להזמין או להכין?

החג בפתח ובמיוחד בשבילכם יצאנו ללקט ארבעה מתכונים שווים במיוחד, קלים להכנה או פשוטים להזמנה... תלוי בכם

יש כל כך הרבה מתכונים מיוחדים ומורכבים לכבוד חג הפסח. אנחנו, צוות משלוחים, חיפשנו עבורכם את המתכונים הפשוטים, הקלים והמהירים, כאלה שתוכלו להכין לבד, בלי להסתבך בשלבי ההכנה. אל תתבלבלו -  המתכונים פשוטים וישימים, אך התוצאות טעימות במיוחד. שנתחיל?

מתכון ראשון: לחמניות פסח אווריריות, כי אי אפשר בלי...

באדיבות באגט ניר, סניף ראשון לציון



המצרכים:

4 ביצים

1.5 כוס קמח מצה דק

חצי כוס קמח תפוחי אדמה או תירס

1.5 כוסות מים חמים

חצי כוס שמן זית

חצי כפית מלח

 *לעיטור (לא חובה): עלי רוזמרין, מלח ים גס, פרוסות שום, שמן זית


אופן ההכנה:

·         מקציפים את הביצים עד לקבלת קצף רך ואוורירי (חשוב כדי שהבצק לא יהיה כבד).

·         מניחים בקערה נפרדת את יתר המצרכים.

·         מוסיפים את הקציפה לקערה הנפרדת ולשים עד לקבלת בצק אחיד.

·         מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפיה משומן קלות בשמן זית.

·         יש לשטח את הבצק לרוחב התבנית כדי ליצור פוקצ'ה גדולה, או מספר פוקצ'ות קטנות, לפי העדפתכם.

·         כעת צרו גומות בעזרת אצבעות הידיים ועטרו בעלי רוזמרין, מלח ים גס, שמן זית ושום.

·         יש לאפות בחום של 160 מעלות עד להזהבה כ-45 דקות.

*כדאי לדעת: המנות בבית באגט יוגשו במהלך החג, בלאפות ולחמניות מיוחדות לפסח


מתכון שני: הר בשר אנטריקוט וחזה אווז ברוטב כמהין, כי חייבים מנה מיוחדת...

באדיבות Maet pack  (מיט פאק)




המצרכים:

1 בטטה גדולה

100 גרם אנטריקוט מעושן

50 גרם חזה אווז

רוטב כמהין סודי של meat pack (ניתן גם לרכוש רוטב כמהין מוכן)

איולי שום

איולי צ׳יפוטלה ווטצ׳סטר

חצי בצל חרוך/מטוגן

קורט פלפל שחור גרוס

קורט מלח אטלנטי גס (אפשר גם מלח גס רגיל)

ציר בקר (אפשר לעשות ציר לבד או לקנות מוכן)

 

אופן ההכנה:

• אופים בתנור את הבטטה שלמה ונקייה, במשך שעה וחצי (עד לריכוך מלא) ב- 220 מעלות.

• לאחר מכן פותחים אותה לרוחב ומפזרים פלפל ומלח. צורבים את הבטטה במחבת על הצד המתובל.

• מניחים במחבת את הבצל כשהוא כבר חרוך ומעליו את מדליוני החזה אווז המעושן. הופכים אותם כך שהאווז בחלק התחתון והבצל למעלה.

• כעת מניחים את רצועות האנטריקוט המעושן והופכים שוב. חותכים תוך כדי ההקפצה את הבשרים לחתיכות קטנות ( לא קטנות מידי), ושופכים עליהם במידה שווה מעט ציר בקר (כך שכל הבשר יירטב אך לא יטבע), ההקפצה לא צריכה להיארך יותר משתי דקות.

• לסיום לוקחים את שני חלקי הבטטה הצרובים, מניחים על צלחת, מפזרים מעלייהם את הבשר באופן שווה, יוצקים את הרטבים על הבשר ו... בתאבון.

*כדאי לדעת: במהלך החג במיט פאק, יהיו מנות הר בשר במחירי פרנה (לישיבה במקום בלבד), והמשלוחים ימשיכו כרגיל.

 

מתכון שלישי: אנטיפסטי, כי חייבים משהו ליד הלחמנייה

באדיבות מסעדת לחם יין

 



המצרכים:

רבע קילו פטריות שמפניון

עשבי תיבול: 10 גרם תימין, 10 גרם רוזמרין קצוץ, 4 גרם עירית קצוצה, 10 גרם נענע קצוצה, 30 גרם בזיליקום קצוץ.

כרובית אחת בינונית

מיונז

חרדל

שמן זית

בטטה

2 קישואים

מלח ופלפל שחור

10 מ״ל מיץ לימון

2 חצילים

חומץ בלסמי.  


אופן ההכנה:

* יש להכין כל ירק בנפרד ולבסוף להרכיב כמנה

1. פטריות - לטגן במחבת ולהוסיף קורט מלח ופלפל, 10 גרם תימין ולערבב הכל יחדיו.

2. כרובית - לחתוך את הכרובית לפרחים, לטגן בשמן עמוק כשתי דקות, לסנן את השמן ולהוסיף:

40 גרם מיונז, 10 גרם חרדל, קורט מלח, 4 גרם עירית קצוצה ולערבב הכל יחדיו.

3. בטטה - לקלף את הבטטה, לחתוך לפרוסות ולפזר על מגש. לפזר מעל: 10 גרם רוזמרין קצוץ, קורט מלח גס, קורט פלפל שחור גרוס, שמן זית, ולאפות בתנור על גריל במשך 20 דקות ב-160 מעלות.

4. קישואים - לחתוך את הקישואים לפרוסות ולצרוב על הגריל. לפזר מעל: 10 מ״ל מיץ לימון, 10 גרם נענע קצוצה, קורט מלח, קורט פלפל ושמן זית.

5. חצילים - לפרוס את החצילים לפרוסות ולאפות בתנור במשך 20 דקות ב-160 מעלות. לאחר האפייה, יש לטבול כל חציל בחומץ בלסמי ולפזר מעל 30 גרם בזיליקום קצוץ.

*כדאי לדעת: המסעדה מגישה בימי החג אוכל כשר בתפריט עשיר

 

מתכון רביעי: לאסי פירות, כי לא מוותרים על קינוח...

באדיבות מסעדת אינדירה ההודית



מרכיבים:

גביע יוגורט עיזים

חצי כוס קוביות פרי לבחירה: מלון, מנגו, בננה

שתי טיפות תמצית מי ורדים

קורט הל טחון

קורט זעפרן שהושרה במים פושרים

מי סוכר לפי הטעם


אופן הכנה:

·         יוצקים את כל המרכיבים, למעט מי הסוכר, לבלנדר וטוחנים עד קבלת מרקם אחיד.

·         טועמים, מוסיפים מי סוכר לפי הטעם.

·         מוזגים לגביע ומעטרים בקוביות פרי קצוץ.

*כדאי לדעת: באינדירה בערב החג יושק תפריט חג שיכלול אוכל חג מסורתי ואוכל הודי מסורתי. כמו כן תינתן הנחה בגובה 15% על טייק אווי

 חג שמח, צוות משלוחים